spot_img

Η Mercedes είναι στο σωστό δρόμο

Με μεγάλη αισιοδοξία ανοίγει η Mercedes-AMG το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος καθώς όπως υποστηρίζει ο τεχνικός διευθυντής της, Mike Elliott, έχουν βρει το σωστό δρόμο στην εξέλιξη του μονοθεσίου.

Το 2023 η Mercedes-AMG έκανε μεγάλα βήματα στην εξέλιξη του μονοθεσίου θέλοντας να επιστρέψει δυναμικά στη μάχη του τίτλο στην Formula 1. Παρά τις αναβαθμίσεις η W14 E-Performance δεν έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί τον καταιγιστικό ρυθμό της RB19 της Red Bull Racing. Η γερμανική ομάδα άφησε πίσω της τη σχεδιαστική φιλοσοφία των “zero pods” και ακολούθησε, όπως και πολλές άλλες ομάδες του grid, ένα μοντέλο πιο κοντά σε εκείνο της Red Bull. Η ομάδα συνεχίζει να φέρνει αναβαθμίσεις στο αγωνιστικό της πακέτο μιας και πλέον η μάχη για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έχει γίνει άκρως ανταγωνιστική.

Ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος της ομάδας, Mike Elliott, πιστεύει πως πλέον έχουν όλα όσα χρειάζονται για να επιστρέψουν στην μάχη της κορυφής.

«Μηχανικοί είμαστε και το ενδιαφέρον μας είναι η τεχνολογία. Όπως ο Lauda είχε πει στο παρελθόν μαθαίνεις πολλά περισσότερα όταν χάνεις παρά όταν κερδίζεις. Πιστεύω μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν όπως και φέτος. ελπίζω να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι μας λείπει και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του μονοθεσίου προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά και όσα έχουμε καταφέρει. Είναι σαν να φωτίζεις καλύτερα το δρόμο και βλέπεις που βαδίζεις».

Η Mercedes βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών με 247 βαθμούς, με 51 βαθμούς διαφορά από την Aston Martin στη 3η θέση.

Ακούστε το podcast μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles