spot_img

O Mick Schumacher «γλυκοκοιτάζει» μία θέση για το 2024

Τα σενάρια επιστροφής του Mick Schumacher στο grid δίνουν και παίρνουν με τον νεαρό Γερμανό να έχει μία μόνο επιλογή για το 2024.

Δεν είναι κομμάτι της παραδοσιακής silly season της Formula 1, είναι ένα υπαρκτό σενάριο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Συνδέει τον Mick Schumacher με τη Williams.

O δοκιμαστής της Mercedes-AMG έμεινε φέτος εκτός grid, χάνοντας τη θέση του στη Haas F1. Κι από την πλευρά της, η νέα ομάδα του, κάνει ότι μπορεί για να του βρει κόκπιτ, ώστε να συνεχίσει να συλλέγει αγωνιστικές εμπειρίες.

Η σύνδεση με την Williams δεν είναι καινούργια, άλλωστε πριν μήνες ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, είχε αποκαλύψει τις επαφές του με τον πρώην συνεργάτη του και νυν διευθυντή της βρετανικής ομάδας, James Vowles.

Αυτή τη φορά έρχεται από το επίσημο website της Formula 1 και τη στήλη του έγκυρου Lawrence Barretto, στην οποία τονίζεται το μετέωρο βήμα του νυν οδηγού της Williams, Logan Sargeant. Μετά από δώδεκα αγώνες, ο Αμερικανός παραμένει στο μηδέν, την ώρα που ο teammate του, Alex Albon, έχει μαζέψει και τους 11 βαθμούς που έχουν τοποθετήσει την ιστορική ομάδα στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

«Η βρετανική ομάδα έχει ήδη “δέσει” τον ικανότατο Alex Albon για το 2024. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο rookie Logan Sargeant έχει αξιοπρεπές αλλά κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πορεία του στη Formula 1. Ξέρει πως πρέπει να βελτιωθεί για να κρατήσει τη θέση του για άλλη μία σεζόν. H Williams τον έχει αγκαλιάσει, προσπαθούν να κρατήσουν την πίεση μακριά του και να τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό. Πιστεύουν πως θα πετύχει και θα κερδίσει μία δεύτερη σεζόν στα μπλε – όμως δεν πρέπει μόνο να βρει σταθερότητα αλλά και να κλείσει την απόσταση από τον Άλμπον, ειδικά στις κατατακτήριες, και φυσικά να βαθμολογηθεί. Αν δεν τα καταφέρει, η θέση του απειλείται».

Ακούστε το podcast μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

Και στη συνέχεια, ο Βρετανός εστίασε στην ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση.

«Ο Mick Schumacher είναι ο προφανής υποψήφιος, είχε συζητήσεις με τη Williams πέρυσι και φέτος έχει το ρόλο του εφεδρικού στη Mercedes, που επέφερε δημόσιους επαίνους, από τους Lewis Hamilton και George Russell».

Συνήθως στο f1.com τίποτα δεν γράφεται τυχαία. Και η θέληση του Wolff να τοποθετήσει τον Mick σε ένα κόκπιτ το 2024, είναι δεδομένη. Όμως οι επιλογές, ξεκινούν και ενδεχομένως σταματούν στη Williams, στην οποία η Mercedes παρέχει υβριδικές μηχανές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles