spot_img

To παράδοξο ρεκόρ του Verstappen

O Max Verstappen δείχνει ανίκητος στην πίστα στην τωρινή εποχή της Formula 1, ωστόσο υπάρχει ένα ρεκόρ που προκαλεί εντύπωση ακόμη και στον ίδιο.

Μπορεί η pole position να αποτελεί το πρώτο, βασικό βήμα για την επίτευξη της νίκης στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όμως δεν είναι για όλους προαπαιτούμενο. Τουλάχιστον όχι για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen.

Μετά τη νίκη του στο Grand Prix Βελγίου, ο Ολλανδός έχει πια περισσότερες νίκες εκκινώντας από τη δεύτερη θέση του grid και πίσω, παρά εκκινώντας από την pole position. Στο Σπα παρατάχθηκε έκτος στη σχάρα της εκκίνησης αλλά και πάλι κατέκτησε τη νίκη, φτάνοντας τις 45 στην καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και με αυτή, έχει πια 23 εκκινώντας εκτός pole.

Το 22-23 ισοδυναμεί με ποσοστό νικών εκκινώντας από τη δεύτερη θέση και πίσω, στο 51%. Ωστόσο δεν είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Υπάρχει ένας οδηγός που έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες με αυτό το μοτίβο: ο Michael Schumacher.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει αντίστοιχο ποσοστό που φτάνει στο 56%, μιας και μόνο οι 40 από τις συνολικά 91 νίκες του στο μαγικό κόσμο της Formula 1, είχαν έρθει εκκινώντας από την pole. Πάντως δεδομένης της φετινής κυριαρχίας της RB19 (τουλάχιστον στα χέρια του 25χρονου), το ποσοστό του Verstappen αναμένεται να πέσει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο επόμενος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, διεξάγεται στην έδρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, το Ζάντβοορτ της Ολλανδίας. Εκεί όπου τόσο πέρυσι όσο και πρόπερυσι, είχε μετατρέψει την pole position σε νίκη.

Ακούστε το podcast μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles