spot_img

Η Mercedes κοιτάει τον έβδομο τίτλο της ενόψει Imola

Ο Lewis Hamilton οδεύει προς τον έβδομο τίτλο του στην F1, αλλά η Mercedes πιθανότατα θα φτάσει πρώτη στον στόχο της, στο GP Εμίλια-Ρομάνα.

Καμία ομάδα στην ιστορία του σπορ δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα επτά συνεχόμενες φορές. Μάλιστα, η Mercedes μπορεί και να μη χρειαστεί να βαθμολογηθεί στον αγώνα της Imola, με την ιταλική πίστα να επιστρέφει μετά το 2006.

Η γερμανική ομάδα μοιράζεται το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με την Ferrari, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια από το 1999 έως και το 2004. Έχει μια διαφορά 209 βαθμών από την δεύτερη Red Bull και, μετά το πέρας του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, θα απομένουν 4 αγώνες και 176 διαθέσιμοι βαθμοί.

Αυτό σημαίνει πως είτε ο Hamilton – ο νέος πολυνίκης στην ιστορία της F1, είτε ο Valtteri Bottas, θα χρειαστεί μόλις μια τέταρτη θέση, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του σε άλλον έναν τίτλο. Το σενάριο αυτό τίθεται σε ισχύ εφόσον και μόνο μπορέσει η Red Bull να κάνει το 1-2 στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Από τη δικιά της μεριά, η αυστριακή ομάδα χρειάζεται να πάρει 34 βαθμούς περισσότερους από τη Mercedes, ώστε να μετατεθεί η έκβαση της μάχης για το GP Τουρκίας. Εκεί θα έχει την ευκαιρία ο Hamilton να κατακτήσει τον δικό του έβδομο τίτλο, εφόσον κερδίσει στην Imola την Κυριακή. Ο Βρετανός είναι 77 βαθμούς μπροστά από τον ομόσταυλό του, με τον επόμενο αγώνα να λαμβάνει χώρα σε μια πίστα που δεν βίωσε κανένας από τους δύο στο παρελθόν τους στην F1.

Η Imola έχει μείνει πασίγνωστη για το τραγικό Σαββατοκύριακο του 1994, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι Ayrton Senna και Roland Ratzenberger. Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε το ξεχωριστό μας αφιέρωμα για τους αείμνηστους αυτούς οδηγούς, πατήστε εδώ.

Οι δηλώσεις του Toto Wolff:

[Η Imola] είναι μια πίστα με πολλή ιστορία αλλά η ομάδα δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκεί. Επομένως, τα πράγματα θα είναι ουσιαστικά άγνωστα για εμάς αφού ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός πως η Imola θα φιλοξενήσει τις ομάδες για μόλις δύο ημέρες, κι όχι τρεις. Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθούν, με μια μεμονωμένη κι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδος ελεύθερων δοκιμών να έχει οριοθετηθεί για το πρωί του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη διάρθρωση προγράμματος σχεδόν προσομοιώθηκε στο GP Άιφελ, το οποίο δεν είχε καθόλου δράση την Παρασκευή λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών.

Ο Kimi Raikkonen, ο οποίος είναι σίγουρα ο πιο έμπειρος οδηγός του τωρινού grid, ήταν παρών στο τελευταίο Grand Prix που πραγματοποιήθηκε στην Imola. Οι υπόλοιποι έτρεξαν εκεί μόνο στα πλαίσια μικρότερων αγωνιστικών κατηγοριών.

Για παράδειγμα, ο Lando Norris της McLaren έτρεξε εκεί μόνο για την Formula 4 και ήταν μόλις έξι ετών όταν ο Raikkonen τερμάτισε πέμπτος στον αγώνα του 2006.

Οι δηλώσεις του:

Ήταν μια καταπληκτική πίστα και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά εκεί, αυτή τη φορά με ένα μονοθέσιο Formula 1. Το γεγονός ότι θα τρέξουμε μόλις για δύο μέρες και θα χάσουμε τις πρώτες δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών θα κάνει τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. Ελπίζω η προηγούμενη εμπειρία μου στην πίστα να με βοηθήσει ενόψει του Σαββάτου και της Κυριακής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles