spot_img

Η Mercedes πειραματίζεται για να βελτιώσει την W13

Η Mercedes θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως δεν απειλείται από άλλη ομάδα και έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται με την W13 στους πρώτους αγώνες.

Για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1, η γερμανική ομάδα δείχνει πως δεν είναι ανταγωνιστική ώστε να διεκδικήσει νίκες. Το αγωνιστικό πακέτο που παρουσίασε στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν προς το παρόν δεν έχει αποδώσει καρπούς. Οδηγοί και μηχανικοί έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και δεν έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της W13. 

Διαβάστε επίσης: Η Formula 1 ανακοίνωσε GP στο Λας Βέγκας

Οι δυο πρώτοι αγώνες του 2022 αποδείχθηκαν μεγάλη πρόκληση για την Mercedes. Ειδικά το GP Σαουδικής Αραβίας ήταν μια άκρως απογοητευτική εμφάνιση για τον Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε στην 10η θέση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανολογίας στα Grand Prix της Mercedes, Andrew Shovlin, η γερμανική ομάδα έχει ακόμη πολλές ελλείψεις. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο Μπαχρέιν ήμασταν πίσω όσον αναφορά την απόδοσή μας στην πίστα και στην Jeddah τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Είναι πολλά που πρέπει να βρούμε στον ρυθμό μας σε κατατακτήριες και στον αγώνα ώστε να ανταγωνιστούμε με Red Bull και Ferrari. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Shovlin υποστηρίζει πως το να μην μάχονται στην κορυφή είναι εν μέρει ένα πλεονέκτημα για την ομάδα. Έχουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στην εξέλιξη του μονοθεσίου και παράλληλα να διατηρούν αισθητή την παρουσία τους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.   

Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τις ομάδες του midfield. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να πειραματιστούμε για να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την απόδοσή του μονοθεσίου. Οι αλλαγές αυτές όμως πρέπει να γίνουν πίσω στα εργοστάσια μας στο Brackley και Brixworth. Είναι σημαντικό στους ερχόμενους αγώνες να καταλάβουμε τι πάει στραβά. 

Photo: Mercedes-AMG

Η Mercedes στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από τη Red Bull Racing στην τρίτη θέση. 

Εντός πίστας προσπαθούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς το ρίσκο να προκαλέσουμε ζημιά στο μονοθέσιο. Άρα, από την μια μεριά κυνηγάμε αναβαθμίσεις και κατά κύριο λόγο να φτάσουμε στο επίπεδο να μονομαχούμε για pole positions και νίκες. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία, στις 8 με 10 Απριλίου.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles