spot_img

Η Mercedes πήρε κάτω από τη βάση σε κρίσιμο τομέα με το μονοθέσιο του Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν απογοητευμένος όχι μόνο από την επίδοσή του στο Grand Prix Καναδά αλλά και από τη Mercedes σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

Η Mercedes-AMG εμφανίστηκε στο Grand Prix Καναδά, το ένατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2024, με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Η γερμανική ομάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την W15 E-Performance η οποία δείχνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ πήρε την πρώτη της φετινή pole position δια χειρός George Russell, ενώ στο Grand Prix είδε τους οδηγούς της να τερματίζουν στις θέσεις 3 και 4. Ο Lewis Hamilton μπορεί να πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα όμως ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από την επίδοσή του.

Παρά την κακή αγωνιστική του φόρμα, ο Hamilton αποκάλυψε και έναν άλλο λόγο για τον οποίο είχε έλλειψη ταχύτητας στο Μόντρεαλ.

«Τα ελαστικά λειτουργούσαν κανονικά καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Όμως στις κατατακτήριες δοκιμές κάθε φορά που έβγαινα από το γκαράζ τα ελαστικά μου ήταν πιο κάτω απ’ ό,τι έπρεπε σε θερμοκρασία. Κάθε σετ που έβαζα ήταν 2 με 3 βαθμούς πιο κάτω από αυτό που έπρεπε. Δεν μπορούσα μετά να ανακάμψω μετά ούτε να φέρω τα ελαστικά μου σε κατάλληλη θερμοκρασία. Πρέπει να δούμε γιατί έγινε αυτό, κάτι συνέβη με τις ηλεκτρικές κουβέρτες που προθερμαίνουν τα ελαστικά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Κάθε ομάδα διαθέτει ηλεκτρικές κουβέρτες οι οποίες φέρνουν τα ελαστικά στη θερμοκρασία των 70 βαθμών Κελσίου. Όσο πιο κάτω είναι η θερμοκρασία τόση περισσότερη ενέργεια πρέπει ο οδηγός να ασκήσει στο ελαστικό του. Μπορεί αυτό να αυξάνει τη θερμοκρασία του ελαστικού, όμως ταυτόχρονα το φθείρει και μειώνει την απόδοσή του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles