spot_img

Η Red Bull δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στους χρόνους των δοκιμών

Οι άνθρωποι της Red Bull έσπευσαν να υποτιμήσουν την ταχύτητα που έδειξαν στο φινάλε των δοκιμών, μετά την επίδοση του Max Verstappen στα τελευταία λεπτά στην πίστα του Μπαχρέιν.

Η Red Bull πέρασε από αρκετά στάδια στις χειμερινές δοκιμές. Στο ξεκίνημά τους φάνηκε πως είχε κάποια πράγματα που την προβλημάτιζαν. Στη συνέχεια βελτίωνε την εικόνα της, φαινόταν όμως να είναι μακριά, έστω και στη θεωρία, από την κορυφή. Την τελευταία ημέρα, ωστόσο, των δοκιμών, έφερε αρκετές αναβαθμίσεις, οι οποίες φάνηκαν τη βελτιώνουν. Ο Max Verstappen πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Μπαχρέιν, γυρνώντας στο 1:31.720 με τη C5 γόμα ελαστικών, χρόνος που ήταν 0,5s από τη Haas και 0,7s από τη Ferrari του Charles Leclerc.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes παραδέχεται πως υστερεί σε απόδοση

Όπως συνηθίζεται, βέβαια, πάντα με τους χρόνους των δοκιμών, οι ομάδες δεν τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση της Red Bull. Ο Επικεφαλής Μηχανικός Αγώνα της ομάδας, Guillaume Rocquelin, δηλώνει πως ο χρόνος του Max Verstappen δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ο λόγος που συνέβη, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στην προσπάθεια του Ολλανδού να κατανοήσει πλήρως το νέο μονοθέσιο:

Οι χρόνοι δεν έχουν καμία σχέση. Σήμερα (Σάββατο) αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να συνδυάσουμε όλα τα μαθήματα που πήραμε αυτές τις τελευταίες ημέρες. Στόχος ήταν να δουλέψουμε με όλες τις διαφορετικές γόμες ελαστικών, ώστε να είναι χαρούμενοι οι οδηγοί μας και να έχουμε μία πλατφόρμα (βάση) για να δουλέψουμε από την επόμενη εβδομάδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών Βαρκελώνης.

Ο Sergio Perez ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου να οδηγεί με τις αναβαθμίσεις που έφερε η Red Bull για την τελευταία ημέρα των δοκιμών. Ο Μεξικανός, παρ’ όλα αυτά, δεν πλησίασε καν το χρόνο του Verstappen, καθώς ήταν 1,4s μακριά. Η διαφορά αυτή, σύμφωνα με τον Rocquelin, οφείλεται στη διαφορετική προσέγγιση που είχαν οι δύο οδηγοί και στο γεγονός πως ακολουθούσαν άλλο πρόγραμμα:

Υπήρχαν κάποιες μικρές διαφορές ανάμεσα στον καταμερισμό των σετ ελαστικών ανάμεσα στον Max και τον Checo. Γενικότερα, όμως, η ιδέα ήταν η ίδια, να δημιουργήσουμε μία καλή βάση με την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε το αγωνιστικό τριήμερο, κάτι που πιστεύω πως το καταφέραμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Red Bull πήρε το θεωρητικό προβάδισμα για την pole position στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μετά τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν, ο οποίος σημειώθηκε από τον Max Verstappen. Το ερχόμενο τριήμερο 18-20 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στο Bahrain International Circuit.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 τον εναρκτήριο αγώνα Formula G της F1aXion.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles