spot_img

Η Red Bull έγινε μέλος ενός ιστορικού κλαμπ ομάδων

Η Red Bull Racing στο Grand Prix Καναδά πέτυχε μια ιστορική νίκη και μπήκε στο κλαμπ των ομάδων της Formula 1 που έχουν σημειώσει 100 νίκες στην ιστορία τους.

Μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια η Red Bull Racing κατάφερε στο Grand Prix Καναδά να σημειώσει την 100η νίκη της στη Formula 1. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Milton Keynes κατάφερε να πετύχει αυτό το ιστορικό ρεκόρ σχετικά γρήγορα αν αναλογιστούμε ότι το 2015 δεν ανέβηκε καν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ κατά τα πρώτα επτά χρόνια στην turbo-hybrid της Formula 1 μέχρι και το 2021 πέτυχε μόλις δεκαεπτά νίκες. Η αυστριακή ομάδα έχει πλέον ξεπεράσει τις προσδοκίες και είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στο grid. Αν κρίνουμε από την απόδοσή τους στην πίστα το ρεκόρ αυτό ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ μέχρι το τέλος του φετινού Πρωταθλήματος.

Το ιστορικό αυτό ρεκόρ έχουν καταφέρει να σημειώσουν τέσσερις ακόμα ομάδες του grid οι Scuderia Ferrari, McLaren, Williams Racing και Mercedes-AMG. Οι πέντε αυτές αμάδες, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της Red Bull, μετράνε συνολικά 764 νίκες σε 1.087 αγώνες μέχρι και τον περασμένο αγώνα στον Καναδά. Αντιπροσωπεύουν το 70.28% των νικητών σε Grand Prix και αν εξαιρέσουμε την περίοδο όπου κατά το 1950 έως 1959 πραγματοποιούνταν αγώνες στο Indianapolis 500 το ποσοστό αυτό φτάνει το 70.93%. Χαρακτηριστικά, από το 2010 και έπειτα μόλις πέντε νίκες δεν έχουν μοιραστεί σε κάποια από τις πέντε αυτές ομάδες.

Image

Ο μοναδικός οδηγός που έχει καταφέρει να σημειώσει πάνω από 100 νίκες στην καριέρα του είναι ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έχει 103 νίκες από το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2007, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισε τον πρώτο του τίτλο. Ο Max Verstappen στο Grand Prix Καναδά πέτυχε την 41η νίκη της καριέρας του ισοφαρίζοντας το θρυλικό Ayrton Senna. Θα καταφέρει άραγε ο Ολλανδός να φτάσει τις 100 νίκες;

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles