spot_img

Οι μάχες των teammates – Ποιοι υπερτερούν και ποιοι χρειάζονται δουλειά

Η Formula 1 επιστρέφει, μετά το ταξίδι στον Καναδά, στην Ευρώπη και το Automotonews σας παρουσιάζει τη σύγκριση ανάμεσα στους teammates μετά από 8 αγώνες.

Με τη διεξαγωγή του Grand Prix Καναδά συμπληρώθηκε το ένα τρίτο του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1. Σε μία σεζόν που δύο αγώνες ήδη ακυρώθηκαν, σε σύγκριση με το αρχικό πρόγραμμα (GP Κίνας και Εμίλια-Ρομάνια), η μάχη στην κορυφή φαίνεται να έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Η Red Bull Racing έχει κάνει το απόλυτο στους πρώτους 8 αγώνες με το Max Verstappen να μετρά 6 νίκες και τον teammate του, Sergio Perez, δύο. Αντίστοιχα, η αυστριακή ομάδα μετρά 7 pole positions, με τον Charles Leclerc να είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κερδίσει την RB18 στις κατατακτήριες του GP Αζερμπαϊτζάν.

Εφόσον, λοιπόν, η σεζόν φαίνεται να χάνει το ενδιαφέρον της στην κορυφή, οι θεατές εστιάζουν σε άλλους τομείς του grid. Το Automotonews σας παρουσιάζει συνοπτικά μία πρώτη σύγκριση ανάμεσα στους teammates των 10 ομάδων του Πρωταθλήματος 2023 της Formula 1.

Red Bull Racing: Ο Sergio Perez έκανε δυναμικό ξεκίνημα και στους πρώτους 4 αγώνες είχε παρόμοια αποτελέσματα με το Max Verstappen. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως, από το GP Μαϊάμι κι έπειτα, πάτησε γκάζι κι έχει νικήσει σε όλες τις επίσημες περιόδους το Μεξικανό.

Mercedes-AMG: Η εσωτερική μάχη ανάμεσα στους George Russell και Lewis Hamilton έχει δύο όψεις. Στις κατατακτήριες οι δύο οδηγοί είναι ισοδύναμοι, όμως στους αγώνες ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει το πάνω χέρι, όντας ο μόνος οδηγός που σε όλους τους αγώνες βρίσκεται στην πρώτη εξάδα, πλην του Max Verstappen.

Aston Martin: Τυπική η μάχη ανάμεσα σε Fernando Alonso και Lance Stroll, με τον Καναδό να έχει βρεθεί πάνω από τον teammate του μόνο μία φορά σε κατατακτήριες και αγώνα (GP Ισπανίας). Ο Alonso, μάλιστα, είναι δεύτερος φέτος σε τερματισμούς στο podium (6 σε 8 αγώνες), πίσω από το Max Verstappen.

Scuderia Ferrari: Ο Carlos Sainz έχει καταφέρει να πλησιάσει τον Charles Leclerc. Ωστόσο ο Μονεγάσκος συνεχίζει να έχει και φέτος ατυχίες, ειδικότερα στις κατατακτήριες, καθώς μετρά 3 αποκλεισμούς από το Q3.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά.

Alpine: Παρόλο που ο Pierre Gasly μετρά μόλις 8 αγώνες με τη γαλλική ομάδα, βρίσκεται κοντά με τον Esteban Ocon. Ο δεύτερος, όμως, έχει το μοναδικό τερματισμό στο podium (GP Μονακό) εκτός των τεσσάρων μεγάλων ομάδων.

McLaren: Ο Oscar Piastri προέρχεται από μεγάλες επιτυχίες στη Formula 2 και Formula 3, όμως το εμπόδιο του Lando Norris είναι, προς ώρας, πολύ μεγαλύτερο. Ο Βρετανός έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στους πρώτους 8 αγώνες της φετινής σεζόν.

Alfa Romeo: Ο έμπειρος Valtteri Bottas κερδίζει, προς το παρόν, την άτυπη μάχη με τον teammate του. Ωστόσο, ο Zhou Guanyu έχει κλείσει τη διαφορά δυναμικότητας που είχε, αρχικά, με το Φινλανδό.

Haas: Ο Nico Hulkenberg, στην επιστροφή του στη Formula 1, έχει αποδείξει πως παραμένει ανταγωνιστικός οδηγός. Ο Γερμανός σημειώνει καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες, σε σύγκριση με τον Kevin Magnussen. Παράλληλα, κατέχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε αγώνα για την ομάδα (7η θέση, GP Αυστραλίας).

Williams: Ο Alex Albon είναι πολύ ανώτερος του rookie Logan Sargeant, όντας πάντα μπροστά στις κατατακτήριες. Αναφορικά με τους αγώνες, ο Αμερικάνος έχει βρεθεί μπροστά μόνο στους δύο αγώνες που εγκατέλειψε ο Ταϊλανδός teammate του.

Alpha Tauri: Οι επιδόσεις του Nyck De Vries δεν είναι ανάλογες με τις προσδοκίες που υπήρχαν για τον ίδιο στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ολλανδός βρίσκεται αρκετά πίσω από τον teammate του, Yuki Tsunoda, ενώ μαζί με το Logan Sargeant είναι οι δύο οδηγοί που δεν έχουν βαθμολογηθεί ακόμα.

Δείτε το παρακάτω πινακάκι με τα σκορ ανάμεσα στους teammates. 

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles