spot_img

Η Red Bull θα «ντυθεί» Honda στην Τουρκία (pics & vid)

Η Red Bull Racing θα αγωνιστεί στο GP Τουρκίας με έναν ειδικό χρωματισμό στην RB16B, χρωματισμό που είναι αφιερωμένος στη Honda.

Η Red Bull Racing αποκάλυψε τα ειδικά χρώματα με τα οποία οι Max Verstappen και Sergio Perez θα τρέξουν στο Istanbul Park, αποτίοντας φόρο τιμής στον προμηθευτή κινητήρων, Honda, που αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Photo: redbullcontentpool.com

Την Τετάρτη, η Red Bull ανακοίνωσε πως θα έχει διαφορετικά χρώματα στο GP Τουρκίας, τα οποία προγραμμάτιζε να εμφανίσει στο GP Ιαπωνίας, ως “φόρο τιμής” στην Honda, η οποία την προμηθεύει κινητήρες από το 2019. Οι πρώτες εικόνες με ολόκληρο το livery έκαναν την εμφάνισή τους το σήμερα το πρωί. Τα ίδια χρώματα θα χρησιμοποιήσει και η AlphaTauri, η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους Ιάπωνες έναν χρόνο νωρίτερα από τη Red Bull.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Η Honda επέστρεψε, μετά από απουσία 6 χρόνων, στη Formula 1 το 2015 όταν έδινε κινητήρες στη McLaren. Η συνεργασία τους δεν πήγε καλά και έληξε άδοξα το 2017. Από το 2018 ανέλαβε την AlphaTauri και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε και η συνεργασία της με τη Red Bull. Η ανακοίνωσή της λίγες μέρες νωρίτερα πως αποχωρεί από τη Formula 1 σηματοδοτεί, για την ώρα, τη λήξη της παρουσίας της στο άθλημα μετά από 7 χρόνια, σε ότι αφορά το τελευταίο πέρασμά της από το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Photo: redbullcontentpool.com

Η Red Bull αναμένεται να πάρει την τεχνολογία της Honda για τις μονάδες ισχύος για το 2022 και θα τις εξελίσσει στο νεόδμητο τμήμα παραγωγής κινητήρων που διαθέτει στο εργοστάσιό της. Σε ότι αφορά τη φετινή σεζόν, οι Ιάπωνες έδωσαν νωρίτερα απ’ ότι προγραμμάτιζαν αρχικά τις αναβαθμίσεις τους στο κομμάτι των κινητήρων. Αυτό το έκαναν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα μετά από το 1991, όταν πήραν τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και το κατασκευαστών με τη McLaren, την οποία προμήθευαν τότε με κινητήρες.

Photo: redbullcontentpool.com
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η ιαπωνική κατασκευάστρια κινητήρων έχει πανηγυρίσει 12 νίκες με τη Red Bull από το 2019 και μία με την AlphaTauri στο GP Ιταλίας του 2020. Φέτος, μόνο, έχει 7 νίκες, όλες με την Red Bull, με τις 6 από αυτές να προέρχονται από τον Max Verstappen και μία από τον Sergio Perez στο GP Αζερμπαϊτζάν. Στο GP Τουρκίας, η Red Bull στοχεύει στην 8η φετινή της νίκη στην προσπάθειά της να κατακτήσει και τους 2 τίτλους στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles