spot_img

Οι Red Bull και Honda συνεχίζουν μαζί το 2022

Η Red Bull Racing θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Honda το 2022 στην κατασκευή μονάδων ισχύος και τεχνικής υποστήριξης, ενώ οι σχέσεις τους θα επεκταθούν και εκτός Formula 1.

Οι δύο πλευρές αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μετά τη φυγή της ιαπωνικής εταιρείας από τη Formula 1 στη λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Honda θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στη Red Bull Racing το 2022, ενώ από το 2023 και μετά η αυστριακή ομάδα θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τις μονάδες ισχύος μέσω του νέου τμήματος κατασκευής κινητήρων που διαθέτει. Ορισμένοι εργάτες από το τμήμα ανάπτυξης της Honda (Honda Racing Development – HRC) που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Red Bull προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η μετάβαση της ομάδας στη νέα εποχή των κινητήριων μονάδων της.

Παράλληλα, οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν και σε κάποια project εκτός της Formula 1. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Red Bull.

Μετά τη νέα συμφωνία διαφοροποίησης, ο όμιλος της Red Bull και η Honda πρόκειται να δουλέψουν μαζί σε μία πληθώρα από δραστηριότητες σχετικές με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται η μετάβαση της εξέλιξης των μονάδων ισχύος από τη Honda στο τμήμα της Red Bull (Red Bull Powertrains), η εξέλιξη νέων οδηγών, οι πρωτοβουλίες στον τομέα του marketing και της διαφήμισης, καθώς επίσης και ανταγωνιστικές δραστηριότητες σε μια σειρά κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στη Formula 1, το Red Bull Powertrains (RBPT) θα έχει τα δικαιώματα των μονάδων ισχύος της Honda από το 2022.

Η Honda θα συνεχίζει να υποστηρίζει το RBPT στην κατασκευή των μονάδων ισχύος, το μηχανικό κομμάτι στην πίστα αλλά και στους αγώνες το 2022. Ωστόσο, από το 2023 και έπειτα, το RBPT θα αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση κινητήρων για τη Red Bull αλλά και την AlphaTauri. Επιπροσθέτως, για να συνεχιστεί ομαλά η συνεργασία των δύο πλευρών, θα υπάρξει μεταφορά υπαλλήλων από το HRC της Μεγάλης Βρετανίας στο RBPT.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Red Bull, επίσης, επιβεβαίωσε πως η ακαδημία οδηγών της, αλλά και το αντίστοιχο τμήμα της Honda (Honda Formula Dream Project) θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ανακάλυψη νέων Ιαπώνων οδηγών που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την πορεία του οδηγού της AlphaTauri, Yuki Tsunoda.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles