spot_img

Η Renault εξετάζει σχεδιασμό κινητήρα αλά Mercedes

Το εργοστάσιο της Renault αξιολογεί την πιθανότητα να υιοθετήσει στον κινητήρα της σχεδιασμό split turbo τύπου Mercedes, για την αγωνιστική σεζόν του 2022 και μετέπειτα.

Το 2014, στο ξεκίνημα της υβριδικής γενιάς με κινητήρες εσωτερικής καύσης V6 Turbo, η Mercedes ακολούθησε μια διαφορετική τεχνοτροπία, χρησιμοποιώντας split turbo αντί συμβατικού. Μια παρόμοια μετάβαση επιχείρησε να πραγματοποιήσει και το Ιαπωνικό εργοστάσιο της Honda το 2017, αντιμετωπίζοντας όμως μεγάλες δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Alpine A521

Οι Γάλλοι κατασκευαστές αρχικά εναντιώθηκαν στην πρόταση αυτή, οι απαιτήσεις όμως για πιο αποδοτικούς και αξιόπιστους κινητήρες αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ακόμα και υπό την πίεση των οικονομικών περιορισμών, που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19.

Ο τεχνικός διευθυντής της Renault, Remi Taffin, δήλωσε με σιγουριά πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους νέους κινητήρες του εργοστασίου. Συγκεκριμένα, τόνισε πως εξετάζονται πολλά σενάρια ώστε να γίνουν ουσιαστικές τροποποιήσεις.

Ναι, εννοείται θα παρουσιάσουμε αλλαγές στον σχεδιασμό το κινητήρων μας. Αυτή τη στιγμή, αναλύουμε και αξιολογούμε πάρα πολλά δεδομένα και στοιχεία για να πούμε με σιγουριά, πως θα χρησιμοποιήσουμε μια διάταξη κινητήρα σαν αυτό της Mercedes.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στο αρχικό πλάνο της Renault, οι αλλαγές αυτές θα παρουσιάζονταν φέτος κατά την αγωνιστική σεζόν του 2021, κάτι που δεν έγινε εφικτό λόγο πανδημίας. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το τριετές “πάγωμα” στην εξέλιξη των κινητήρων, τώρα καλείται να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναβαθμίσεων έως και το 2022.

Υπολογίζαμε πως θα είχαμε μια νέα εξέλιξη στους κινητήρες το 2023 και έτσι θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις βάσεις που θα χτίζαμε το 2022. Το σενάριο όμως τώρα άλλαξε δραστικά, καθώς πλέον τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Παρ’ όλα αυτά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς θα μπορούσε να κυνηγήσουμε περισσότερα του χρόνου. Αν και το παιχνίδι έχει αλλάξει, πιστεύω είναι προς το συμφέρον όλων μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Alpine θα είναι φέτος η μόνη ομάδα στο grid, που θα αγωνίζεται με κινητήρες της γαλλικής φίρμας. Η Renault παρουσίασε μια εξέλιξη του κινητήρα του 2020 και δεν αποκλείεται να εργάζεται ήδη σε ένα concept παρόμοιο της Mercedes για το 2022. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να περάσει και από τεχνικούς ελέγχους καθώς η ταχύτητα τη κρίσιμη αυτή σεζόν είναι άκρως σημαντική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις παρουσιάσεις των Mercedes και Alpine.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles