spot_img

Η βελτίωση του Charles Leclerc στο 2021

Ο Charles Leclerc δηλώνει πως το μεγαλύτερο κέρδος, σε προσωπικό επίπεδο, από το 2021 είναι η βελτίωση της διαχείρισης των αγώνων.

Το 2021, ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε την 3η του σεζόν ως οδηγός της Ferrari και την 4η στη Formula 1 συνολικά. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε στην 7η θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση συγκριτικά με το 2020. Πέτυχε δύο pole positions ενώ βρέθηκε και μία φορά στο βάθρο, στο GP Μεγάλης Βρετανίας (2η θέση).

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Σε δηλώσεις του, ο Leclerc ρωτήθηκε σε ποιον τομέα πιστεύει πως είχε τη σημαντικότερη εξέλιξη και δεν σκέφτηκε πολύ να απαντήσει:

Σίγουρα η διαχείριση των αγώνων γενικότερα, νομίζω πως από το ξεκίνημα του 2020 άρχισα να διαπιστώνω ότι ήταν από τις αδυναμίες μου. Ειδικά από το 2019, όπου έκανα πολλές καλές επιδόσεις στις κατατακτήριες, όμως έπειτα στους αγώνες δυσκολευόμουν περισσότερο. Γενικά αντιμετωπίζαμε περισσότερες δυσκολίες ως ομάδα, αλλά και ως οδηγός ήμουν πιο αδύναμος από τους άλλους. Επομένως, δούλεψα πολύ σε αυτό το κομμάτι στο 2020, έγινα πολύ καλύτερος και νομίζω πως το 2021 είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα δυνατά μου στοιχεία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Charles Leclerc, ωστόσο, αναζητεί ακόμα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις κατατακτήριες και τους αγώνες.

Νιώθω εντάξει όποτε χρειάζεται να κάνουμε διαχείριση των ελαστικών μας, αισθάνομαι πως κάνω καλή δουλειά. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να δουλέψω, ίσως την ισορροπία από τις κατατακτήριες στον αγώνα, κάτι που πιθανότατα δεν βρίσκω ακόμη τόσο εύκολα. Κάποιες φορές θυσίαζα λίγο τις κατατακτήριές μου για να είμαι καλύτερος στους αγώνες, όπως είδαμε κάποιες φορές αυτή τη σεζόν. Είναι, πάντως, μια ισορροπία την οποία δουλεύω για να προσπαθήσω να βρω την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Μην χάσετε την Τρίτη 21/12 την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το season Review. Βρείτε το link εδώ.

Μετά το κάκιστο 2020, η βελτίωση που έδειξε η Ferrari σαν ομάδα ήταν θεαματική μέσα στο 2021. Αυτό όμως προσθέτει επιπλέον πίεση σε οδηγούς, αλλά και μηχανικούς. Οι απαιτήσεις από τους tifosi είναι πάντα υψηλές, όμως η νέα εποχή στη Formula 1 δίνει την ευκαιρία στη Ferrari να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles