spot_img

FIA εξετάζει αλλαγές για να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε στο Άμπου Ντάμπι

Ο Mohammed Ben Sulayem έδωσε την υπόσχεση πως η FIA θα κάνει αυτό που χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο νέος Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, αν και μετράει μόλις λίγες ημέρες στη νέα του θέση, έχει «γεμάτη» την ατζέντα του αναφορικά με τη Formula 1. Στους αρχικούς του σκοπούς περιλαμβάνεται η βελτίωση των κανονισμών σε μια προσπάθεια να μη δημιουργηθούν ξανά αμφιλεγόμενες καταστάσεις σε αγώνες, όπως συνέβη με το τελικό στάδιο στο GP Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Εξάλλου, η τελευταία ενέργεια του απερχόμενου προέδρου της FIA, Jean Todt, ήταν να προτείνει τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί ο λόγος που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις στην πίστα Yas Marina. Ο Ben Sulayem περιμένει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, για να προχωρήσει στις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες ώστε να ξεκαθαρίσουν οι κανονισμοί. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να προχωρήσει με βιαστικές ενέργειες χωρίς να κατανοήσει πλήρως τι συνέβη:

Θα ερευνήσουμε τους κανονισμούς και είμαστε σίγουροι πως, αν μια παρόμοια κατάσταση προκύψει στο μέλλον, θα έχουμε μια άμεση λύση γι’ αυτή, ή θα προσπαθήσουμε να την αποφύγουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε. Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να λέμε πως είμαστε εντάξει. Όχι, αυτό δεν είναι αρκετό για ένα άθλημα με τη βαρύτητα, θα έλεγα, και τη σημασία που έχει η Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Αμπου Ντάμπι.

Ο Ben Sulayem, μεταξύ άλλων, πρόκειται ν’ ασχοληθεί με την παραμονή ή μη του Michael Masi, κάτι που επίσης χρειάζεται χρόνο για να το εξετάσει λεπτομερώς, όπως δήλωσε.

Γιατί βιαζόμαστε; Θα πρέπει να ερευνήσουμε το ζήτημα. Εγώ πρόσφατα εκλέχθηκα πρόεδρος και θα κοιτάξω το θέμα από το Σάββατο, θα συναντηθώ με τα στελέχη και θα κοιτάξουμε το κάθε ένα ζήτημα που μπορεί να βελτιωθεί. Σίγουρα, όμως, δε θα εξάγω βιαστικά συμπεράσματα χωρίς να το συζητήσω με την ομάδα μου.

Μην χάσετε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Review. Πατήστε εδώ για το link.

Ο νέος Πρόεδρος της FIA γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις της νέας του θέσης, καθώς βρισκόταν στην ομοσπονδία για πάνω από 10 χρόνια, υπηρετώντας το μηχανοκίνητο αθλητισμό από διαφορετικό πόστο. Μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα αποχωρήσει από άλλες θέσεις ευθύνης που έχει εκτός FIA, ώστε να επικεντρωθεί πλήρως στο νέο του ρόλο.

Αν μου μιλήσετε για την αξιοπιστία της FIA, όντως έχουμε καλά «θεμέλια» και μια καλή ομάδα ατόμων. Όμως, πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Απλά πρέπει ν’ αναζητήσουμε τους τομείς που μπορούμε να βελτιώσουμε. Ένα πράγμα είναι πως θα αφοσιωθώ πλήρως και δεν πρόκειται να έχω άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να είμαι ο Πρόεδρος της FIA. Έχω απομακρυνθεί από όλες τις άλλες ευθύνες μου, δεν πρόκειται να κάνω κάτι άλλο. Δεν πρόκειται ν’ αποτελέσω βάρος για τη FIA. Θα συγκεντρωθώ με πάθος, με τη σωστή ομάδα ατόμων, την οποία και διαθέτω, όμως αναζητούμε ακόμα καλύτερη ομάδα. Επομένως, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η FIA είναι αξιόπιστη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η πρόθεση του Mohammed Ben Sulayem να μην προχωρήσει σε κάποια βιαστική ενέργεια, αλλά να εξετάσει διεξοδικά αυτά τα βασικά ζητήματα, είναι ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον. Οι θεατές της Formula 1 σίγουρα δεν επιθυμούν επιπλέον αμφιλεγόμενες στιγμές τα επόμενα χρόνια και αυτό φαίνεται πως το κατανοεί απόλυτα ο νέος Πρόεδρος της FIA. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles