spot_img

Jarvis: «Ο Vinales ακόμα ταλαιπωρείται από τους δαίμονές του»

Ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, πιστεύει πως ο πρώην οδηγός της ομάδας, Maverick Vinales, ακόμα αισθάνεται καταπιεσμένος ψυχολογικά. Ωστόσο, εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Ισπανός αναβάτης είναι το ίδιο ταλαντούχος με τον Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo.

Ο Maverick Vinales έκανε το ντεμπούτο στο MotoGP το 2015 με τη Suzuki, ενώ το 2017 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για τη Yamaha, από την οποία κι έφυγε στη διάρκεια της σεζόν του 2021. Ωστόσο, η παρουσία του στα 4,5 χρόνια στη Yamaha χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια, καθώς πέτυχε μόλις 8 νίκες σε 79 αγώνες. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, πετυχαίνοντας μία επιβλητική νίκη στον εναρκτήριο αγώνα (GP Κατάρ), όμως γρήγορα οι σχέσεις του με την ιαπωνική ομάδα έφτασαν στο απροχώρητο.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Στο GP Ολλανδίας κατέκτησε τη μοναδική pole position στο 2021 και τερμάτισε στη 2η θέση τον αγώνα, πίσω από τον team-mate του, Quartararo. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα από το τριήμερο στην πίστα του Assen, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Yamaha στο τέλος του Πρωταθλήματος του 2021. Μετά την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, όμως, στο GP Στυρίας στις αρχές Αυγούστου, η ιαπωνική ομάδα έλυσε άμεσα το συμβόλαιό του.

Ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, μίλησε στην ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας motorsport.com και αναφέρθηκε στον πρώην αναβάτη της ομάδας του. Πιστεύει πως ο Vinales έχει τις ικανότητες για να πετύχει αυτό που κατάφερε το 2021 ο Fabio Quartararo (Πρωταθλητής του 2021), όμως τον παρεμποδίζουν ακόμα οι «δαίμονές» του.

Από τη δική μου μεριά, (πιστεύω πως) ο Maverick (Vinales) είναι ένα πολύ «περίπλοκο» άτομο (δύσκολο να τον καταλάβεις). Πιστεύω, πάντως, πως έχει το ίδιο επίπεδο ταλέντου με τον Fabio (Quartararo). Όμως, δυσκολεύεται στο κομμάτι της σταθερότητας. Και πιστεύω πως ο χαρακτήρας του έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, κάτι που ο Fabio το βελτίωσε τη φετινή χρονιά. Είχε διαφοροποιήσεις στην απόδοσή του την περασμένη σεζόν, όμως φέτος κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τα λάθη του και να διατηρήσει τα θετικά του στοιχεία. Νομίζω πως αυτό αναρωτιόμασταν πάντα με τον Maverick, πάντα ξέραμε πως έχει τις δυνατότητες και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν βρισκόταν στην 5η του χρονιά στην εργοστασιακή ομάδα.

Ο Jarvis συνέχισε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως ακόμα απασχολούν τον Vinales τα ψυχολογικά του προβλήματα:

Επομένως, θα μπορούσε τη φετινή χρονιά να κάνει αυτό που τελικά κατάφερε ο Fabio. Κέρδισε (ο Vinales) τον πρώτο αγώνα και ο δεύτερος αγώνας είχε νικητή τον Fabio. Θυμηθείτε, την περσινή χρονιά ο Fabio νίκησε σε 3 αγώνες με τη δορυφορική ομάδα, ενώ ο Maverick κέρδισε μόλις έναν αγώνα. Συνεπώς, πιστεύω πως ο Maverick γνώριζε το πόσο γρήγορος είναι ο Fabio και έχω την αίσθηση πως ακόμα, κατά κάποιον τρόπο, «ταλαιπωρείται ακόμα με τους δαίμονές του». Και νομίζω πως αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να διορθώσει. Μόνο αυτός μπορεί να διαχειριστεί το μυαλό του και τη ζωή του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Yamaha αντικατέστησε τον Vinales στη διάρκεια της φετινής σεζόν με το νεαρό Franco Morbidelli. Ο Ιταλός αναβάτης αγωνίστηκε σε 5 αγώνες με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την ιαπωνική εταιρεία.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles