spot_img

Η Williams ανακοίνωσε τους Albon και Latifi για το 2022

Οι Alex Albon και Nicholas Latifi θα αποτελέσουν το νέο οδηγικό δίδυμο της Williams το 2022, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα.

Ο Alexander Albon θα είναι ο αντικαταστάτης του George Russell στη Williams το 2022, ενώ ο Nicholas Latifi θα οδηγήσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν για τη βρετανική ομάδα. Ο νεαρός Ταϊλανδός έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Toro Rosso το 2019, αλλά πήρε “προαγωγή” στη Red Bull στη μέση εκείνης της σεζόν. Έμεινε στην αυστριακή ομάδα έως το τέλος του 2020, όπου πέτυχε δύο βάθρα. Μετά το τέλος της σεζόν, υποβαθμίστηκε στη θέση του τρίτου οδηγού, με τη Red Bull να τον αντικαθιστά με τον Sergio Perez. 

Ανυπομονώ να επιστρέψω στη Formula 1 το 2022. Όταν μένεις εκτός για έναν χρόνο δεν είναι ποτέ σίγουρο πως θα επιστρέψεις. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στη Red Bull και στη Williams που πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν να επιστρέψω στο grid.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρ’ όλα αυτά, η επιθυμία της ομάδας ήταν να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει ο Albon στη Formula 1 και αναζητούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για τον ίδιο. Φαίνεται, πάντως, πως ο Ταϊλανδός θα παραμείνει στην οικογένεια της Red Bull, παρά την επιθυμία που εξέφρασε ο Toto Wolff να οδηγήσει για τη Williams μόνο αν απαλλαχτεί από το συμβόλαιό του με την αυστριακή ομάδα. 

O Nicholas Latifi ανανέωσε για μια ακόμα χρονιά το συμβόλαιό του με την ομάδα, έπειτα από τη βελτίωση στην απόδοσή του. Μάλιστα στα GP Ουγγαρίας και Βελγίου πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1. Ο Καναδός φέρνει μαζί του ένα μεγάλο πακέτο χορηγιών, το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στα «θέλω» της Williams.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη Williams για ακόμα ένα χρόνο. Έχουμε τους νέους τεχνικούς κανονισμούς κι επίσης γιατί η ομάδα οδεύει προς ένα πιο ανταγωνιστικό μονοπάτι με τους νέους ιδιοκτήτες, το νέο μάνατζμεντ και τις προσθήκες ατόμων σε τεχνικό επίπεδο. Ένιωσα σαν το σπίτι μου από την πρώτη στιγμή και πιστεύω πως είμαι στο σωστό σημείο ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο στόχος είναι να βελτιωθώ περισσότερο και να εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο γίνεται την ευκαιρία που θα έχουμε το 2022. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν και είναι σαν μια νέα αρχή για εμένα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα είναι teammates οι Albon και Latifi μετά το 2018, όταν οδηγούσαν με την ομάδα της DAMS στο πρωτάθλημα της Formula 2, και από το 2022 για τη Williams.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles