spot_img

Ιδού η νέα Ferrari 499P (vid)

H πανέμορφη και άκρως εντυπωσιακή Ferrari 499P έκανε το ντεμπούτο της στην Imola και σηματοδοτεί την επιστροφή των Ιταλών στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ferrari Mondiali στην Ίμολα, η Ferrari πραγματοποίησε σε ένα φαντασμαγορικό γκαλά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της αγωνιστικού για το WEC του 2023. Η ιταλική φίρμα επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής με την 499P, το Le Mans Hypercar που θα επαναφέρει το όνομα Ferrari στη μάχη για νίκη στη γενική κατάταξη των 24 Ωρών Λε Μαν μετά από 50 χρόνια.

Το αγωνιστικό ξεκίνησε δοκιμές το καλοκαίρι και πλέον παρουσιάστηκε στη μορφή που το περιμένουμε να αγωνιστεί στο WEC από την επόμενη χρονιά. Ο χρωματισμός της 499P αποτίει φόρο τιμής στην 312P από τη δεκαετία του ’70, το τελευταίο αγωνιστικό με το οποίο η ομάδα του Μαρανέλο είχε εργοστασιακή συμμετοχή στο Λε Μαν. Το κλασικό κόκκινο (Rosso Corsa) συνδυάζεται εξαιρετικά με το κίτρινο (Giallo Modena), ενώ το άκρως επιθετικά σχεδιασμένο shark-fin είναι το μοναδικό «γυμνό» μέρος του LMH.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Η Ferrari θα αγωνιστεί με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή στο WEC το 2023 και θα παρατάξει δύο Le Mans Hypercar. Προς το παρόν είναι άγνωστο το αν θα δούμε και τρίτο αγωνιστικό στο Λε Μαν. Επιβεβαιώθηκε επίσης πως οι δύο 499P της θα φέρουν τους αριθμούς 50 και 51, με τον πρώτο να σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στην κορυφαία κατηγορία των sportscars μετά από μισό αιώνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει πλάνο των Ιταλών να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA στις ΗΠΑ, όμως υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από ιδιωτικές ομάδες να αγοράσουν ένα πελατειακό LMH από το 2024.

Οι 6 οδηγοί που θα συντελέσουν το lineup της Ferrari στο WEC δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο αναμένεται να είναι άπαντες από την «οικογένεια» της ιταλικής φίρμας. Οι Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι και Ντάβιντε Ριγκόν δοκιμάζουν ήδη το αγωνιστικό, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σε ρόλο οδηγού και τον Αντόνιο Τζοβινάτσι, ο οποίος είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Μικ Σουμάχερ στη Haas.

Ο CEO της Ferrari, Τζον Έλκαν, μίλησε για το νέο δημιούργημα των Ιταλών.

«H 499P σηματοδοτεί την επιστροφή μας για να διεκδικήσουμε νίκες στο WEC. Όταν αποφασίσαμε να δεσμευτούμε σε αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα, ξεκινήσαμε έναν δρόμο καινοτομίας και εξέλιξης, πιστοί στην παράδοσή μας που βλέπει τους αγώνες ως το ιδανικό έδαφος για να ξεπεράσουμε τα όρια των τεχνολογικών αιχμής. Ακολουθήσαμε λύσεις λύσεις που με τον καιρό θα μεταφερθούν σε τα αυτοκίνητα του δρόμου μας. Μπαίνουμε σε αυτήν την πρόκληση με ταπεινότητα, αλλά έχοντας επίγνωση της ιστορίας που μας έχει οδηγήσει σε πάνω από 20 παγκόσμιους τίτλους στους αγώνες αντοχής και 9 συνολικά νίκες στις 24 Ώρες Λε Μαν».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari θα συνεχίσει το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών με τη νέα 499P. Ήδη έχει καλύψει περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα και αναμένεται να πραγματοποιήσει πολλά περισσότερα πριν την έναρξη της σεζόν του WEC τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σίμπρινγκ. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, το Le Mans Hypercar της Ferrari αναμένεται να περάσει από την ομολογκασιόν της FIA.

Ferrari 499P

Στην πρώτη της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του WEC, η Ferrari θα έχει για αντιπάλους τις Toyota Gazoo Racing, Peugeot, Glickenhaus Racing, Porsche και Cadillac.

Πηγή:Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles