spot_img

Φόβοι στη Ferrari πως η ποινή δεν θα επηρεάσει τη Red Bull

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της FIA για την ποινή της Red Bull Racing αναφορικά με την παραβίαση του cost cap το 2021 η Scuderia Ferrari δεν έκρυψε την απογοήτευσή της κρίνοντας την ποινή μηδαμινής σημασίας.

Μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων είχαμε εχθές την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την ποινή της Red Bull Racing έχοντας παραβιάσει τους οικονομικούς περιορισμούς την περσινή σεζόν. Σύμφωνα με την FIA, η βρετανική ομάδα θα δεχθεί πρόστιμο της τάξης των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα έχει περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD για περίοδο 12 μηνών. Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, υποστήριξε πως η ποινή αυτή θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην Scuderia Ferrari όμως φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Budget cap και πως καθιστά πιο δίκαιους αγώνες στην Formula 1.

«Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. Πρόσφατα όμως έχουμε τονίσει πολλές φορές πως ακόμα και με μισό εκατομμύριο μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Φαντάσου με ένα ή και με δυο εκατομμύρια. Εμείς στη Ferrari έχουμε αξιολογήσει πως εύκολα το ποσό αυτό εντός πίστας μεταφράζεται σε μείον μερικά δέκατα σε κάθε γύρο. Είναι εμφανές λοιπόν πόσο μεγάλη επιρροή έχουν στο αποτέλεσμα των αγώνων ακόμα και στο Πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Στην Ferrari χαρακτηριστικά θεωρούν πως η μείωση του χρόνου χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας, σαν ποινή αυτή καθ’ αυτή δεν έχει νόημα καθώς ήδη έχουν συγκεντρώσει δεδομένα τα οποία έχουν βελτιώσει την απόδοση του μονοθεσίου. Στην συνέχεια ο Mekies, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην απόφαση της ομοσπονδίας.

«Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με το απόφαση για δυο κυρίως λόγους. Πρώτον, δεν ξέρουμε πως η μείωση 10% στο ATR μπορεί να έχει αντιστοιχία με τον χρόνο που κέρδισαν εντός πίστας. Δεύτερον, από την στιγμή που δεν υπάρχει που δεν υπάρχει μείωση στο cost cap της ομάδας του χρόνου, ουσιαστικά τους ωθεί να δαπανήσουν αλλού χρήματα όπως να μειώσουν το βάρος του μονοθεσίου για παράδειγμα».

Ο Mekies έκλεισε τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας πως ο βασικός στόχος της FIA ήταν να αποτρέπει παρόμοιες παραβιάσεις πολύ νωρίτερα και να φροντίζει ώστε να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles