spot_img

Russell: «Στον αγώνα θα πάω για τη νίκη»

Ο George Russell ανέφερε πως θέλει να κερδίσει το GP Μεξικού, ενώ ήταν απογοητευμένος με την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεξικού έγινε αντιληπτό πως η Mercedes-AMG θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Η W13 έδειξε στις κατατακτήριες πως μπορεί να παλέψει για την pole position, με τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτoν να ολοκληρώνουν στις θέσεις 2 και 3, πίσω από τον poleman, Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ράσελ έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3, κι έτσι έμεινε τρία δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον Ολλανδό, με τον ίδιο να δηλώνει απογοητευμένος με το αποτέλεσμά του.

«Η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο σήμερα, δημιούργησαν ένα πολύ καλό μονοθέσιο αυτό το τριήμερο. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μαρτυρά τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει εδώ και τόσο καιρό και είδαμε την περασμένη εβδομάδα με τον Λιούις τι ήταν ικανό να κάνει το μονοθέσιο. Πιστεύω πως η pole position ήταν δική μας αλλά έκανα έναν τραγικό τελευταίο γύρο από μεριάς μου. Κατηγορώ τον εαυτό μου γι’ αυτό αλλά στην τελική δεν αποδίδονται βαθμοί, είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης».

Aκούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Mercedes-AMG πάλεψε με αξιώσεις για την pole position από την Ουγγαρία, με τον Ράσελ να εξηγεί τους λόγους που η W13 είναι ανταγωνιστική στο Μεξικό.

«Φέραμε μία αναβάθμιση στο Όστιν, όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε τι πραγματικά μπορούσε να αποδώσει. Εδώ στο Μεξικό με το μεγάλο υψόμετρο, η αντίσταση του αέρα (drag) έχει μικρότερο αντίκτυπο, στον τομέα που χάνουμε από τη Red Bull. Μας παίρνουν τρία δέκατα του δευτερολέπτου στις ευθείες κι εδώ παίζει μικρότερο ρόλο. Γι’ αυτό είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Όσο για το τους στόχους του για τον αγώνα, ο Ράσελ ανέφερε.

«Θα πάω για τη νίκη, σίγουρα. Για να δούμε τι είναι δυνατό να κάνω».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα που ο Ράσελ πλασαρίστηκε μπροστά από τον Χάμιλτον σε κατατακτήριες δοκιμές. Μάλιστα, η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles