spot_img

Κανονικά με δύο μονοθέσια η Williams στην Ιαπωνία

Πρόλαβαν στο εργοστάσιο του Γκρόουβ να επισκευάσουν το σασί του Alex Albon κι έτσι η Williams στην Ιαπωνία θα πάρει μέρος με δύο μονοθέσια. Αλλά…

Η Williams Racing βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη θέση στο Grand Prix Αυστραλίας. Το ατύχημα του Alex Albon στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Άλμπερτ Παρκ προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο σασί της FW46 του.

Η βρετανική ομάδα δεν είχε εφεδρικό σασί κι ως αποτέλεσμα αναγκάστηκε να πάρει μέρος στο υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο με ένα μονοθέσιο. Ο Albon αγωνίστηκε αντί του Logan Sargeant έχοντας… δανειστεί το σασί του. Στο Grand Prix τερμάτισε 11ος και δεν κατάφερε να σκοράρει έναν ή περισσότερους βαθμούς.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα της Formula 1, το σενάριο να πάρει μέρος η Williams στο επερχόμενο Grand Prix Ιαπωνίας (5-7 Απριλίου) με ένα μονοθέσιο ήταν μέχρι και τις τελευταίες ώρες υπαρκτό. Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της, James Vowles, θα έχουν έτοιμο το «πληγωμένο» σασί του Albon για τον αγώνα της Σουζούκα.

«Είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρουμε να επιδιορθώσουμε το σασί. Πήραμε μέτρα ώστε να ταξιδέψει γρήγορα το πληγωμένο σασί από την Αυστραλία στην Αγγλία. Νομίζω πως έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ήδη είχαμε έτοιμη ομάδα μηχανικών, οι οποίοι ξεκίνησαν τις εργασίες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να έχουμε το σασί έτοιμο ώστε να ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Ήδη από την Αυστραλία είχαμε κάνει ορισμένες δοκιμές ώστε να δούμε την έκταση της ζημιάς στο σασί και τι χρειάζεται να κάνουμε. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία. Στη Σουζούκα θα έχουμε δύο μονοθέσια δίχως ιδιαίτερα προβλήματα».

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Επιπλέον ο Βρετανός επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν υπήρχε έτοιμο εφεδρικό σασί για τους πρώτους αγώνες της σεζόν.

«Το αρχικό μας πλάνο ήταν να είχαμε τρία σασί από τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Λόγω καθυστερήσεων, το πλάνο αυτό πήρε παράταση μέχρι τον τρίτο αγώνα. Τώρα ειδικά με τη δουλειά που κάνουμε, θα υπάρξει ακόμη μια μικρή καθυστέρηση. Απαιτούνται χιλιάδες ώρες εργασίας για να είναι ένα σασί έτοιμο. Πρόκειται για μία από τις πιο χρονοβόρες εργασίες εντός μιας ομάδας της Formula 1. Θα έχουμε εφεδρικό σασί σύντομα».

To αρνητικό της υπόθεσης είναι πως η επισκευή του σασί θα έχει ως αποτέλεσμα οι αναβαθμίσεις της Williams να καθυστερήσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles