spot_img

Κίνδυνος τιμωρίας του Hamilton από την FIA

Η FIA θα εξετάσει το αν ο Lewis Hamilton παραβίασε τους αγωνιστικούς κανονισμούς της Formula 1, με τον κίνδυνο τιμωρίας από την παγκόσμια ομοσπονδία να είναι μεγάλος.

Ο καινούριος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις για τον Lewis Hamilton. Αυτό θα συμβεί εάν διαπιστωθεί πως παραβίασε τους Αθλητικούς Κανονισμούς της Formula 1, με την ενέργειά του να μην παρευρεθεί στη ετήσια εκδήλωση βραβείων.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, διεξήχθη στο Παρίσι το ετήσιο καθιερωμένο Gala της FIA, στο οποίο βραβεύονται οι καλύτεροι αθλητές στις διοργανώσεις της ομοσπονδίας. Ο Lewis Hamilton, αλλά και ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δεν ήταν παρόντες, επηρεασμένοι από το φινάλε της φετινής σεζόν της Formula 1 στο GP Άμπου Ντάμπι. Ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, ήταν παρόν στη βράβευσή του ως ο 3ος οδηγός στο Πρωτάθλημα, ενώ το τρόπαιο για την Πρωταθλήτρια γερμανική ομάδα παρέλαβε ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής, James Allison. Ο Lewis Hamilton, ωστόσο, ήταν παρόν στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, τόσο στο Windsor την Τετάρτη όταν έγινε κι επίσημα «Sir», όσο και την Παρασκευή στους εορτασμούς της Mercedes για τον Τίτλο στους κατασκευαστές στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Brackley.

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ανέλαβε καθήκοντα την Παρασκευή και στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στο γεγονός της απουσίας του Hamilton από το Gala, τονίζοντας πως το ζήτημα θα εξεταστεί:

Πρώτα απ’ όλα, σαν (πρώην) οδηγός, κατανοώ τα συναισθήματα. Όμως, στο τέλος της ημέρας, οι κανονισμοί είναι κανονισμοί. Επομένως, σκοπεύουμε να κοιτάξουμε τους σχετικούς τεχνικούς κανονισμούς που υπάρχουν για εφαρμογή. Συνέβη όντως η παράβαση; Θα πρέπει να το ερευνήσω. Οφείλουμε ν’ ακολουθούμε τους κανονισμούς, όμως αυτό παράλληλα δε μας εμποδίζει από το να κάνουμε έναν πρωταθλητή να νοιώθει άνετα σχετικά με το άθλημα. Είναι εύκολο να είμαστε ευγενικοί με τους ανθρώπους, δεν κοστίζει ιδιαίτερα, αλλά και να τους δίνουμε κίνητρο. Όμως, εάν υπάρχει κάποια παραβίαση που έχει γίνει, δεν υπάρχει συγχώρεση γι’ αυτό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του eSports Πρωτάθλημα F1.

Στη συνέχεια, ο Ben Sulayem εξήγησε περισσότερα για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε:

Τι ακριβώς εννοούσα με τη φράση «παραβίαση κανονισμών»; Υπάρχουν κανόνες, η συγχώρεση πάντα υπάρχει, όμως οι κανονισμοί συνεχίζουν να ισχύουν. Χρησιμοποιώ πάντα τη λέξη «κανονισμοί», άνθρωποι τους έφτιαξαν, δεν είναι η Βίβλος ή οποιοδήποτε ιερό βιβλίο, μπορούν να βελτιωθούν και ν’ αλλάξουν από ανθρώπους, οι κανονισμοί υπάρχουν για να βελτιώνονται. Επομένως, στην πραγματικότητα γνωρίζω πως ο Lewis (Hamilton) είναι όντως στεναχωρημένος για ό,τι συνέβη και με μια φράση θα έλεγα πως «έχει σπάσει». Όμως, πρέπει να κοιτάξουμε αν υπήρχε κάποια παραβίαση. Δεν μπορώ, έχοντας λίγες ώρες σαν Πρόεδρος, απλά ν’ αρχίσω να δίνω απαντήσεις χωρίς ν’ ανατρέξω στα γεγονότα.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της FIA αναφέρθηκε και στο Διευθυντή Αγώνα, Michael Masi, η θέση του οποίου είναι επισφαλής με τις ενέργειές του όλη τη φετινή σεζόν, ειδικότερα όμως αυτές στο GP Άμπου Ντάμπι. Ο Ben Sulayem υπογράμμισε την πρόθεσή του να μην πάρει κάποια βιαστική απόφαση χωρίς να υπάρξει ενδελεχή έρευνα:

Θα πρέπει, στην πραγματικότητα, να ερευνήσουμε το ζήτημα, εγώ είμαι πρόσφατα εκλεγμένος, θα πρέπει να ερευνήσω το ζήτημα. Το Σάββατο (χθες) θα υπάρξει συνάντηση με το στελέχη και θα κοιτάξω κάθε μεμονωμένο ζήτημα που μπορεί να βελτιώσει τη FIA ή που υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με αυτό. Ωστόσο, σίγουρα δε θα βγάλω βιαστικά συμπεράσματα και δε θα πάρω βιαστικές αποφάσεις χωρίς να το συζητήσω με την ομάδα μου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο νέος πρόεδρος της FIA καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη Formula 1 στις πρώτες μέρες της θητείας του, ώστε να μην υπάρχουν αμφιλεγόμενες καταστάσεις, όπως συνέβη τη φετινή σεζόν. 

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles