spot_img

Νέος πρόεδρος της FIA ο Mohammed Ben Sulayem

Τα μέλη της FIA ψήφισαν για νέο πρόεδρο τον Mohammed Ben Sulayem, πρώην οδηγό Rally με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Mohammed Ben Sulayem εξελέγη πρόεδρος της FIA, νικώντας τον αντίπαλό του στις εκλογές, Graham Stoker, και αποτελεί τον πρώτο μη-Ευρωπαίο πρόεδρο στην 117 χρόνων ύπαρξη του οργανισμού. Η παράταξη του Ben Sulayem συγκέντρωσε το 62% των ψήφων, κάτι που δίνει στον πρώην οδηγό rally από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το δικαίωμα να διαδεχθεί τον Jean Todt στην προεδρία της FIA, μετά από 3 πλήρεις θητείες του τελευταίου.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Η θητεία του Jean Todt ως πρόεδρος της FIA διήρκεσε 12 χρόνια και χαρακτηρίζεται ως θετική στην ανώτατη αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αποδείχτηκε λιγότερο αμφιλεγόμενος από τον άνθρωπο που διαδέχτηκε, τον Max Mosley, και επί θητείας του υπήρξε πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας και στο να προωθήσει ένα προϊόν πιο βιώσιμο στο σύνολο των διοργανώσεων που «τρέχει» η FIA.    

Το νέο σχήμα της FIA έχει ως πρόεδρο τον Mohammed Ben Sulayem. Στο ρόλο του εκτελεστικού προέδρου θα είναι ο Βρετανός Robert Reid, ενώ το ρόλο των αντιπροέδρων θα έχουν οι: Anna Nordkvist (Σουηδία), Manuel Avino (Ισπανία), Abdulla Al Khalifa (Μπαχρέιν), Rodrigo Ferreira Rocha (Μοζαμβίκη), Daniel Coen (Κόστα Ρίκα), Lung-Nien Lee (Σιγκαπούρη) και Fabiana Ecclestone (Βραζιλία).

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, είναι πρώην οδηγός Rally. Έχει κερδίσει το Πρωτάθλημα Rally Μέσης Ανατολής 14 φορές από το 1986 έως και το 2002, ενώ έχει αρκετές συμμετοχές και στη μεγάλη κατηγορία (WRC) στην αρχή της δεκαετίας του ’90, σημειώνοντας αρκετές νίκες στην κατηγορία Group N. Έχει πετύχει 61 διεθνείς νίκες στη Μέση Ανατολή κι έχει κερδίσει τα περισσότερα Rally και Πρωταθλήματα της FIA, από οποιονδήποτε άλλο οδηγό της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Ben Sulayem έγινε πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοκίνησης και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2006. Από τότε που ανέλαβε, ο οργανισμός μεταμορφώθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εθνικές αρχές αναφορικά με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ίδιο σε οργανωτικό επίπεδο αποτέλεσε, ωστόσο, η διοργάνωση του GP Άμπου Ντάμπι για τη Formula 1, ένας αγώνας που έκανε ντεμπούτο το 2009. Το γεγονός έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη επιτυχία, καθώς έχει «φιλοξενήσει» αρκετούς τελικούς Πρωταθλημάτων της Formula 1 (2010, 2014, 2016, 2021). Αυτό οδήγησε τη διοργανώτρια αρχή του αθλήματος στο να επεκτείνει το συμβόλαιο με την πίστα Yas Marina έως το 2030. Το 2008, ο Mohammed Ben Sulayem ορίστηκε Αντιπρόεδρος της FIA στον τομέα του αθλητισμού και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ). Την περίοδο 2013-2017, υπηρέτησε την FIA από το πόστο του Αντιπροέδρου κίνησης και τουρισμού. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το 2021, λοιπόν, μετά από 13 χρόνια ανάμειξής του με την FIA, ο Ben Sulayem εκλέγεται πρόεδρος της FIA. Ο κόσμος της Formula 1 ελπίζει πως θα βοηθήσει το άθλημα και θα βελτιώσει το προϊόν, ενώ εύχεται να μην υπάρξουν αμφιλεγόμενες αποφάσεις, όπως οι φετινές. Η τελευταία ενέργεια του απερχόμενου προέδρου της FIA, Jean Todt, σχετικά με τη Formula 1, ήταν η προτροπή για τη διεξαγωγή έρευνας για τα γεγονότα στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles