spot_img

Newey: «Σταθήκαμε τυχεροί στο Άμπου Ντάμπι»

Ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, δήλωσε πως δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή στο κυνήγι του Πρωταθλήματος Οδηγών στο GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Max Verstappen κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην καριέρα του, όταν προσπέρασε τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο της σεζόν, στην πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι. Ο Ολλανδός βρέθηκε σε αυτή τη δυνατότητα όταν εμφανίστηκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, λόγω ατυχήματος του Nicholas Latifi με Williams, στον 53ο γύρο. Επίσης, αυτός ήταν ο πρώτος Τίτλος για τη Red Bull μετά το 2013, αλλά και ο πρώτος που δεν καταλήγει στα χέρια της Mercedes στην υβριδική εποχή.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Εκτός από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Michael Masi, η συγκυρία που δημιούργησε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν ξεκάθαρη, κάτι που συμβαίνει όλα τα χρόνια άλλωστε στη Formula 1. Ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, μίλησε στο Sky F1 για τις τελευταίες στιγμές του GP Άμπου Ντάμπι:

Στους γύρους πριν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, φαινόταν πως γλιστρούσε (το Πρωτάθλημα) από τα χέρια μας. Αναπόφευκτα, αρχίζεις να σκέφτεσαι όλη τη χρονιά και τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει, κάποιες άτυχες στιγμές. Ειδικότερα ό,τι συνέβη στην Copse, το οποίο προσωπικά ακόμα το σκέφτομαι, κι έπειτα βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας (GP Άμπου Ντάμπι). Προφανώς και ήμασταν τυχεροί σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, χωρίς το Αυτοκίνητο Ασφαλείας (δε θα κερδίζαμε)… Όμως αναλογίζομαι τι συνέβη, φυσικά και δεν είμαι αμερόληπτος, το ξέρω, όμως νομίζω πως ο Max το άξιζε απόλυτα (το Πρωτάθλημα).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Adrian Newey έχει κατακτήσει πολλά Πρωταθλήματα στο πέρασμά του από τη Formula 1. Ωστόσο, ο Βρετανός αεροδυναμιστής παραδέχεται πως η πορεία του Max Verstappen στον Παγκόσμιο Τίτλο το 2021 ήταν αυτή που τον έχει αγχώσει περισσότερο στην καριέρα του:

Αυτό ήταν το Πρωτάθλημα που πιθανότατα ήμουν περισσότερο κοντά από ποτέ στο να έχω καρδιακό επεισόδιο και να πέσω αναίσθητος με τη λήξη του. Είχα κι άλλα (Πρωταθλήματα) στην καριέρα μου που έχουν κριθεί στον τελευταίο αγώνα, ποτέ όμως στον τελευταίο γύρο. Ήταν εκπληκτικό. Έχει (ο Verstappen) τόσο πολύ ταλέντο, τέτοια επιμονή, είναι τόσο μικρός. Ακόμα έχει αρκετά πράγματα να μάθει, είναι απλά εκπληκτικός και το καλύτερο πράγμα γι’ αυτόν είναι πως είναι πολύ συνεργάσιμος. Δεν προσποιείται, απλά εμφανίζεται και κάνει τη δουλειά του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τόσο ο Max Verstappen, όσο και ο Adrian Newey, παραδέχονται πως η τύχη έπαιξε το ρόλο της στην έκβαση του Πρωταθλήματος του 2021. Αυτό είναι πολύ λογικό, καθώς η μάχη του Ολλανδού με τον Lewis Hamilton κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οπότε ανεξαρτήτως νικητή η τύχη θα ήταν καθοριστικός παράγοντας.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles