spot_img

Κρατά την pole o Verstappen, καμία ποινή από αγωνοδίκες

Οι αγωνοδίκες δεν έδωσαν τελικά ποινή στον Max Verstappen για το συμβάν που παραλίγο να στείλει στον τοίχο τον Lando Norris της McLaren.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen, κατέκτησε οριακά την pole position στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας. Οι αγωνοδίκες, ωστόσο, εξέταζαν ένα περιστατικό του οδηγού της Red Bull Racing με το Lando Norris στα πρώτα λεπτά του Q3, με το Verstappen να μπλοκάρει άθελά του το νεαρό Βρετανό.

Μετά τη λήξη των κατατακτηρίων και την εξέταση του περιστατικού, αποφασίστηκε να μη λάβει κάποια ποινή ο Ολλανδός. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με μία επίπληξη τον κάτοχο της pole position, από τη στιγμή που εξέτασαν το βίντεο του περιστατικού και τα δεδομένα από τους χρόνους. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της απόφασης, ο Lando Norris ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα ατυχές συμβάν, παρόλο που οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούν τον έλεγχο του μονοθεσίου τους διαρκώς.

Ο Max Verstappen δέχθηκε την πρώτη του επίπληξη για το 2022, ωστόσο η σειρά εκκίνησης του GP Ιαπωνίας δε θα αλλάξει στην κορυφή. Ο Ολλανδός εξακολουθεί να βρίσκεται στην pole position μόλις σβήσουν τα κόκκινα φώτα στην πίστα της Suzuka. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles