spot_img

Leclerc: «Ήμασταν πολύ κοντά στην pole, καλή η αίσθηση του μονοθεσίου»

Ο Charles Leclerc δεν απογοητεύτηκε ιδιαίτερα με την οριακή απώλεια της pole position στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας, μένοντας σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την F1-75 στην πίστα της Suzuka.

Ο Charles Leclerc είχε δύο συνεχόμενες pole position στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες και συνολικά 9 τη φετινή σεζόν, κάτι που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ του. Ο Μονεγάσκος δεν μπόρεσε να επαναλάβει την ίδια επίδοση στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας, χάνοντας μόλις για 0,010s την pole position. Ο οδηγός της Ferrari θα μοιραστεί την πρώτη σειρά εκκίνησης με το Max Verstappen, με τον teammate του, Carlos Sainz, να βρίσκεται πίσω του στην 3η θέση.

Μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ο Charles Leclerc περιέγραψε τη δική του προσπάθεια.

«Είναι πολύ δύσκολος ο γύρος εδώ πέρα (Suzuka), καθώς όποτε είσαι γρήγορος στο sector 1 χάνεις χρόνο στο sector 3. Προσπάθησα να βρω αυτή την ισορροπία στον τελευταίο γύρο, όμως έχασα λίγο τα ελαστικά μου (πρόσφυση) στο τελευταίο sector και μου κόστισε λίγο σε χρόνο. Ήμασταν πολύ κοντά, όμως, με τους υπόλοιπους οδηγούς, κάτι που ήταν ωραίο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα από αυτή τη θέση».

Ο Μονεγάσκος, σε σχετική ερώτηση, απάντησε για το πώς αισθάνεται ενόψει του αυριανού αγώνα στην Ιαπωνία.

«Έχουμε πολύ περιορισμένο πλήθος δεδομένων πριν τον αγώνα, συνεπώς αυτό είναι πάντα πρόκληση. Η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν καλή, θα περιμένουμε να δούμε τις συνθήκες (καιρικές), φαίνεται πως θα βρέξει σε κάποιο σημείο στη διάρκεια του αγώνα, θα είναι αρκετά διασκεδαστικό».

Ο Charles Leclerc ευχαρίστησε, στο τέλος των δηλώσεών του, τους θεατές στις κερκίδες της πίστας της Suzuka. Ο Μονεγάσκος δεν μπορεί, επί της ουσίας, να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα οδηγών, ωστόσο θέλει να διατηρήσει τη 2η θέση στη βαθμολογία, με το Sergio Perez να βρίσκεται μόλις δύο πόντους πίσω του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles