spot_img

Le Mans 24H: Το πρόγραμμα του αγώνα

Το επίσημο πρόγραμμα για το φετινό Le Mans 24H ανακοινώθηκε, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 21-22 Αυγούστου.

Μέσα σε πέντε ημέρες, η δράση αναμένεται άπλετη στο θρυλικό σιρκουί. Από την Test Day στην μεγάλη διοργάνωση, όπως επίσης και υποστηρικτικοί αγώνες. Η ACO ευελπιστεί παράλληλα πως θα είναι σε θέση να εκδώσει αρκετά εισιτήρια για τον 89ο αγώνα του Sarthe.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στις 13 Αυγούστου ξεκινάει το ταξίδι των ομάδων, καθώς όλα τα αγωνιστικά θα περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο της διοργάνωσης. Για δεύτερη σερί χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα και όχι στην πόλη όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Την Κυριακή 15 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν τον αγώνα θα διεξαχθεί η επίσημη Test Day του Αγώνα. Η διάρκεια της είναι στις 8 ώρες.

Επιπλέον, έχουμε αλλαγές στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες για το φετινό Le Mans 24H. Την Τετάρτη 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Free Practice 1, στις 14:00μμ τοπική ώρα. Την Πέμπτη στις 21:00μμ τοπική ώρα θα δούμε την Hyperpole. Το εξαιρετικό σύστημα Κατατακτηρίων Δοκιμών που είδαμε πρώτη φορά το 2020 επιστρέφει και, μέσα σε μισή ώρα, 24 αγωνιστικά από τις 4 Κατηγορίες θα παλέψουν για την pole position. O Αγώνας Le Mans 24H είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 16:00μμ τοπική ώρα.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Όμως η δράση δεν τελειώνει εκεί. Θα δούμε δύο υποστηρικτικούς αγώνες από το Le Mans Cup. Επίσης, θα διεξαχθεί αγώνας για το γαλλικό Porsche Sprint Cup Challenge. Δύο αγώνες με ιστορικά αγωνιστικά από την δεκαετία του ’90 και του ’00 θα λάβουν χώρα στη θρυλική πίστα. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, καθώς την Παρασκευή 20 Αυγούστου θα διεξαχθεί ένας αγώνας αντοχής διάρκειας 5 ωρών, με ερασιτέχνες οδηγούς να μπορούν να λάβουν μέρος και θα αγωνιστούν σε όλη τη διαδρομή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #46 για την F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles