spot_img

Ποινή για Perez, εκκινεί 13ος το Sprint

O Sergio Perez είδε όλες του τις προσπάθειες στο Q3, όπως επίσης και την τελευταία του στο Q2 να ακυρώνονται, κάτι που τον φέρνει σε δύσκολη θέση για τον Αγώνα Sprint.

Στο τέλος του δεύτερου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, ο Σέρχιο Πέρεζ όντας στη 13η θέση, έψαχνε έναν καλό χρόνο που θα του έδινε την πρόκριση για το Q3. Όμως στην τελευταία του προσπάθεια βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 8, κάτι το οποίο φάνηκε από τη μετάδοση, όμως ο γύρους του δεν ακυρώθηκε.

Στην αρχή του Q3 εμφανίστηκε ένα μήνυμα πως ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing βρίσκεται υπό εξέταση για παραβίαση ορίων πίστας στο Q2. Ο 33χρονος οδηγός ολοκλήρωσε κανονικά τις κατατακτήριες δοκιμές και πλασαρίστηκε στην 4η θέση πίσω από τις δύο Scuderia Ferrari και τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν, που αναδείχθηκε poleman.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP M. Βρετανίας.

Μετά το πέρας του Q3, o Πέρεζ οδηγήθηκε στο γραφείο των αγωνοδικών οι οποίοι σχεδόν 3 ώρες μετά το συμβάν του στο τέλος του Q2 τον έκριναν ένοχο. Ως αποτέλεσμα όλοι οι γύροι του στο Q3, αλλά και ο τελευταίος στο Q2 ακυρώθηκαν και θα εκκινήσει τον Αγώνα Sprint από τη 13η θέση.

Επιπλέον οι αγωνοδίκες έδωσαν επίσημη προειδοποίηση στον οδηγό της Mercedes-AMG, Τζορτζ Ράσελ. Ο Βρετανός είχε έξοδο στο Q3 που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει κόκκινες σημαίες, όμως διέσχισε την πίστα για να φτάσει στα pit, δίχως να πάρει την άδεια από τη Διεύθυνση Αγώνα.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles