spot_img

Leclerc: «Απογοητευτικό τέλος, δεν μπορούσα να κερδίσω»

Ο Charles Leclerc παραδέχθηκε πως δεν είχε τον απαιτούμενο ρυθμό για τη νίκη στο GP Ιταλίας, ενώ απογοητεύτηκε παράλληλα από το φινάλε του αγώνα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Charles Leclerc είχε εξασφαλίσει τη 2η θέση στο GP Ιταλίας, πριν εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας στους τελευταίους γύρους. Αυτό έδωσε μία μικρή ευκαιρία στον οδηγό της Ferrari για να διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο η Διεύθυνση Αγώνα είχε αντίθετη άποψη. Το μονοθέσιο του Daniel Ricciardo δεν απομακρύνθηκε εγκαίρως, επομένως το grid δεν πρόλαβε να διαμορφωθεί κατάλληλα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας πριν τον τελευταίο γύρο. Οι οδηγοί τερμάτισαν σε παράταξη χωρίς να δώσουν μάχη στο φινάλε του GP Ιταλίας και o Charles Leclerc διατηρήθηκε στη 2η θέση.

Σε σχόλιό του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μονεγάσκος είχε μία μικρή απογοήτευση, γνωρίζοντας, όμως, πως δε θα άλλαζε εύκολα το τελικό αποτέλεσμα.

«Το τέλος ήταν απογοητευτικό, καθώς θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα σε κανονική ροή. Δυστυχώς, ήμασταν στη 2η θέση εκείνη τη στιγμή, με βάση τα όσα συνέβησαν νωρίτερα. Συνεπώς, είναι κρίμα, συνολικά, όμως, έδωσα τα πάντα. Ήμουν στη 2η θέση σήμερα, εύχομαι να μπορούσα να κερδίσω μπροστά σε όλους αυτούς τους καταπληκτικούς tifosi που είχαμε εδώ (κερκίδες πίστας Monza), αλλά δεν μπορούσα σήμερα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Leclerc ρωτήθηκε για το σκεπτικό πίσω από την επιλογή για pitstop υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας στο αρχικό σκέλος του GP Ιταλίας.

«Για να είμαι ειλικρινής, δε γνωρίζαμε τι θα κάνουν (οι αντίπαλοί μας) πίσω μας, συνεπώς πήραμε αυτή την απόφαση. Προφανώς, από τη στιγμή που τερματίσαμε στη 2η θέση, δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με τον αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στο μέλλον».

Μεταξύ άλλων, ο οδηγός της Ferrari αναφέρθηκε και στη συνέχεια του Πρωταθλήματος και την απόδοση της F1-75.

«Δεν ξέρω, ο ρυθμός μας ήταν αρκετά ανταγωνιστικός σήμερα, θα πρέπει να το κοιτάξουμε πιο προσεκτικά. Και πάλι, ήμασταν αρκετά δυνατοί, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Charles Leclerc στο τέλος των δηλώσεών του ευχαρίστησε στα ιταλικά τους tifosi που κατέκλυσαν τις κερκίδες στην πίστα της Monza. Ο Μονεγάσκος σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο podium του στους τελευταίους αγώνες και βρίσκεται στη 2η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών, στους 116 πόντους πίσω από το Max Verstappen και 9 μπροστά από το Sergio Perez.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles