spot_img

Verstappen: «Επιτέλους είμαι νικητής στη Monza»

Ο Max Verstappen πέτυχε την παρθενική του νίκη του στο Grand Prix Ιταλίας το οποίο ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας και δήλωσε πολύ χαρούμενος που ανέβηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό αυτό βάθρο.

Ο απόλυτος κυρίαρχος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά φέτος στην σεζόν ο “Ιπτάμενος Ολλανδός”. Παρά το γεγονός ότι η Scuderia Ferrari και το αγωνιστικό της πακέτο έδειχναν πολύ ανταγωνιστικοί σε ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες ο ρυθμός της Red Bull Racing ήταν για μια ακόμα φορά ασταμάτητος.

Το μονοθέσιο της Red Bull είχε πολύ καλή απόδοση με τα ελαστικά και ο Verstappen στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε κερδίσει μεγάλη διαφορά από τον Charles Leclerc που προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο. Στο 47ο γύρο όμως η εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας πίσω εκ του οποίου ολοκληρώθηκε και ο αγώνας. 

Φυσικά ο Verstappen δήλωσε πολύ χαρούμενος που σημείωσε την παρθενική του νίκη στην πίστα της Monza και 11η στην σεζόν. 

«Είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα. Ήμασταν όλο και πιο γρήγοροι σε κάθε γόμα και είχαμε πολύ καλά επίπεδα φθοράς. Στο τέλος απλά προσπαθούσαμε να διατηρήσουμε την διαφορά που είχαμε μπροστά ειδικά όταν βγήκε και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έχουμε επανεκκίνηση στον αγώνα. Γενικά ήταν όμως μια πολύ καλή μέρα για εμάς.» 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream, με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Ολλανδός εκκίνησε τον αγώνα από την 7η θέση έχοντας δεχθεί ποινή πέντε θέσεων για αλλαγές σε τμήματα στην μονάδα ισχύος της RB18. Από τους πρώτους κιόλας γύρους κατάφερε να ανακτήσει θέσεις και να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Leclerc. Ο Verstappen έκλεισε τις δηλώσεις του τονίζοντας την ικανοποίησή του για την απόδοση του μονοθεσίου.

«Είχα μια πολύ καλή εκκίνηση και μπήκα καθαρά στο πρώτο σικέιν. Μετά μπόρεσα γρήγορα να βρω ρυθμό και α βρεθώ δεύτερος. Είχαμε πολύ καλή απόδοση με τα ελαστικά και το μονοθέσιο ήταν πολύ ευχάριστο στην οδήγηση. Είχε βέβαια πολύ ζέστη σήμερα. Μου πήρε λίγο καιρό να πετύχω ένα σπουδαίο βάθρο όπως αυτό και επιτέλους τα κατάφερα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Verstappen πλέον είναι αγκαλιά με τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του και αναμένεται στα ερχόμενα Grand Prix στα στεφθεί και βαθμολογικά Πρωταθλητής.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles