spot_img

Leclerc: «Είμαι απίστευτα απογοητευμένος»

Απίστευτα εκνευρισμένος για μια ακόμα φορά ο Charles Leclerc με τις στρατηγικές αποφάσεις της Scuderia Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας όπου η λανθασμένη επιλογή ελαστικών τον έριξε στην 10η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Autodromo Jose Carlos Pace πήραν εφιαλτική τροπή για το Μονεγάσκο οδηγό. Η ελαφριά βροχόπτωση που ξεκίνησε προς το τέλος του Q1 έκανε περίπλοκη την επιλογή ελαστικών. Στο Q3 όμως στην Ferrari έκαναν το μεγάλο λάθος να βγάλουν τον Leclerc στην πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν με μαλακό σετ ελαστικών. Πριν προλάβει να επιστρέψει στα pit για αλλαγή ελαστικών η βροχή δυνάμωσε ενώ όλοι είχαν ήδη σημειώσει ταχύτερους χρόνους.

Ο Leclerc δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στο team radio, καθώς η απόφαση της ομάδας του κόστισε σημαντικές θέσεις στην σχάρα εκκίνησης. Ο Μονεγάσκος θα ξεκινήσει τον σημερινό αγώνα sprint από την 10η θέση του grid κάτι για το οποίο δεν είναι καθόλου χαρούμενος.

«Περιμέναμε λίγη βροχή, η οποία δεν ήρθε ποτέ. θα μιλήσω με την ομάδα σχετικά με το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Είμαι όμως απίστευτα απογοητευμένος, γιατί είχαμε καλό ρυθμό. Δέχθηκα την απόφαση της ομάδας να βγω με τα ενδιάμεσα ελαστικά και μετά περιμέναμε την βροχή, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και πρέπει να συνεχίσουμε. Εννοείται πρέπει να πάμε πολύ καλά σε όλο το υπόλοιπο τριήμερο.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Η μάχη ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes AMG για την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με τα δεδομένα έως τώρα ενδέχεται να κριθεί μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με τον αγώνα sprint η Mercedes θα έχει την δυνατότητα να σημειώσει περισσότερους βαθμούς και να μειώσει την διαφορά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles