spot_img

Leclerc: «Μπορούμε να παλέψουμε για την pole»

Ο Charles Leclerc πιστεύει πως η Ferrari είναι ικανή να παλέψει για την pole position στο GP Ολλανδίας, ενώ σε ίδιο κλίμα δηλώσεων κινήθηκε ο Carlos Sainz

Μετά τις επιδόσεις της Ferrari την Παρασκευή, ο Μονεγάσκος ελπίζει πως μπορεί να παλέψει με τις Mercedes και Red Bull για την pole position το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: Ferrari και Red Bull ψάχνουν το μυστικό της Mercedes

Ο Charles Leclerc βρέθηκε στην κορυφή στο FP2, σε μια διαδικασία που είχε δύο φορές την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Με δεδομένες τις pole position στα GP Μονακό και GP Αζερμπαϊτζάν, ήταν μάλλον αναπόφευκτο να ερωτηθεί αν μπορεί να επαναλάβει μια τέτοια επίδοση στο GP Ολλανδίας. Ο Leclerc απάντησε.

Πραγματικά το ελπίζω. Είναι μια πίστα όπου τα ρίσκα που παίρνεις ανταμείβονται, επομένως είναι όλα ανοιχτά για τις κατατακτήριες δοκιμές. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, μαζί με τον Carlos (Sainz) πιέζουμε ο ένας τον άλλο σε κάθε διαδικασία, επομένως μπορούμε να έχουμε όφελος από αυτό στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Σε ερώτηση για το πώς του φάνηκε η πίστα Zandvoort, ο Charles Leclerc ήταν ενθουσιασμένος.

Η αίσθηση της πίστας είναι καταπληκτική. Θέλω να πω, αυτές οι στροφές με κλίση είναι απίστευτες όταν οδηγάς μονοθέσιο Formula 1 και η πρόσφυση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι φοβερή, είμαστε γρήγοροι για πρώτη μέρα. Για την ώρα, είναι όλα καλά, χρειάζεται όμως να δουλεύουμε συνεχώς. Είμαι σίγουρος πως οι υπόλοιποι θα έχουν καλύτερο ρυθμό το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο teammate του Leclerc, Carlos Sainz, ήταν ακριβώς πίσω από το Μονεγάσκο και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Σε δηλώσεις του, συμφώνησε πως ο ρυθμός των δύο Ferrari ήταν ικανοποιητικός, δεν πιστεύει όμως πως μπορούν να κατακτήσουν και πάλι την pole position, όπως έγινε σε δύο περιπτώσεις τη φετινή σεζόν.

Σίγουρα θα προσπαθήσουμε (για την pole), αλλά δεν πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε ίδια απόδοση με το GP Μονακό εδώ πέρα. Έχουμε δει το ρυθμό αγώνα των Mercedes και Red Bull, ξέρουμε ότι είναι γρηγορότεροι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακριβώς πίσω τους. Ειδικά σε αυτό τον αγώνα, βλέπουμε πως είμαστε πιο κοντά τους, επομένως θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν, εάν τύχει να κάνουν κάποιο λάθος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari είναι πίσω από την 3η McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με διαφορά μόλις 3,5 πόντους. Η ιταλική ομάδα πιστεύει πως είναι σε θέση να βρεθεί μπροστά στη μεταξύ τους μάχη μετά το τέλος του GP Ολλανδίας.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles