spot_img

O Verstappen θέλει βελτίωση στον ένα γύρο

Ο Max Verstappen δεν ήταν τελείως χαρούμενος με την πρώτη ημέρα του GP Ολλανδίας και πιστεύει πως υπάρχει χρόνος να βρει στο μονοθέσιό του.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό, ο γύρος που έκανε με soft γόμα την ώρα της δεύτερης κόκκινης σημαίας μπορούσε να τον φέρει στην κορυφή της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Ferrari και Red Bull ψάχνουν το μυστικό της Mercedes

Στο FP2 ο Max Verstappen κατετάγη μόλις στην 5η θέση και δεν κατάφερε να κάνει χαρούμενους τους χιλιάδες υποστηρικτές του στις κερκίδες της πίστας Zandvoort. Η απόστασή του από τον ταχύτερο γύρο του Charles Leclerc ήταν 0,362s, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ολλανδό που πιστεύει πως είχε ικανοποιητικό ρυθμό.

Δεν είναι (ο χρόνος μου) αντιπροσωπευτικός των δυνατοτήτων που έχουμε στον ένα γύρο. Ο ταχύτερός μου χρόνος έγινε με χρησιμοποιημένα ελαστικά. Πιστεύω πως ο γύρος που εγκατέλειψα θα ήταν αρκετά καλός για να είναι ο ταχύτερος της διαδικασίας. Ακόμα και μετά από ένα γύρο, η απόδοση των ελαστικών πέφτει ελαφρώς. Παρ’ όλα αυτά, θα δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα για τα οποία δεν ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι σε ότι αφορά τον ένα γύρο. Όμως, ο ρυθμός αγώνα που είχαμε ήταν ανταγωνιστικός, αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Γνωρίζουμε, επίσης, πως η θέση μας στη σειρά εκκίνησης παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή την πίστα. Επομένως, θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω την επίδοσή μας στον ένα γύρο. Ποτέ δεν είμαστε τέλεια, θα κοιτάξουμε, λοιπόν, τις λεπτομέρειες που μπορούν να μας δώσουν λίγη παραπάνω ταχύτητα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. 

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την αίσθηση του να τρέχει μπροστά στο κοινό του, ο Verstappen απάντησε:

Ήταν ωραία! Ήταν απολαυστικό να βλέπω τη μεγάλη κερκίδα στα πορτοκαλί και να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει. Βεβαίως, ωραία αίσθηση είχε και η πίστα. Είναι σύντομος ο γύρος, έχει όμως πολλές γρήγορες στροφές, η ημέρα ήταν διασκεδαστική.

Ο teammate του Verstappen, Sergio Perez, προβλημάτισε με την απόδοσή του (6η θέση στο FP1, 12η στο FP2). Σε αντίθεση με τον Ολλανδό, ο Perez δούλεψε αρκετά με τον προσομοιωτή για να προετοιμαστεί για το GP Ολλανδίας. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να μην αισθάνεται άνετα οδηγώντας στην παλαιάς κοπής πίστα του Zandvoort.

Η αίσθηση (της πίστας) είναι πολύ διαφορετική συγκριτικά με τον προσομοιωτή. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ εδώ πέρα, επομένως ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είμαι, όμως, ακόμα άνετος. Είναι απίστευτη πίστα, παλαιάς κοπής. Χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση για να μπορείς να εμπιστευτείς το μονοθέσιο και να πάρεις τα μέγιστα από αυτό. Είναι πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Η πίστα διαφέρει πολύ από αυτές που έχουμε αγωνιστεί ως τώρα. Το Σάββατο έχει μεγάλη σημασία και ελπίζω πως θα καταφέρουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen αναμφίβολα επιθυμεί να επαναλάβει τα όσα κατάφερε στο GP Βελγίου, να κατακτήσει δηλαδή την pole position και τη νίκη μπροστά στο κοινό του. Βρίσκεται μόλις 3 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα οδηγών και θέλει να ξαναβρεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles