spot_img

Leclerc: «Θετικά δείγματα αλλά δύσκολα τα συμπεράσματα»

Ο Charles Leclerc ήταν πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του μέρα με την SF21, έχοντας αρκετά θετικά πρώτα δείγματα.

Ο Μονεγάσκος ανέλαβε το ντεμπούτο του μονοθεσίου στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν για το 2021, έχοντας ένα γεμάτο πρωινό με 59 γύρους συνολικά. Όμως, δεν ήταν χωρίς τα προβλήματά του. Στο τέλος του πρωινού σκέλους, η Ferrari του ακινητοποιήθηκε στην στροφή 4 και έβγαλε την κόκκινη σημαία.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Μιλώντας για την πρώτη του εμπειρία με το νέο μονοθέσιο, ο Leclerc ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Η αισιοδοξία του όμως συνδυάστηκε με μια επιφυλακτική προσέγγιση σχετικά με την δυναμική. Η πρώτη ημέρα δεν είναι ιδανική για συμπεράσματα, καθώς οι ομάδες δοκιμάζουν πολλά στα μονοθέσια.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πάλι θετικές. Κάναμε όλο μας το πρωινό πρόγραμμα, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Κάνει ζέστη, έχει πολύ αέρα και είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε σύγκριση σε σχέση με το 2020. Αυτό επίσης σχετίζεται και με τους υπόλοιπους. Πόσο έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με εμάς. Όμως, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αλλά δεν θα γνωρίζουμε μέχρι τις πρώτες κατατακτήριες.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στη συνέχεια, ο Μονεγάσκος αναφέρθηκε στο μονοθέσιο και τη συνολική του βελτίωση. Η SF21 έχει διαφορετική αεροδυναμική φιλοσοφία σε σχέση με την SF1000-H και χρειάζεται χρόνο εξέλιξης.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Ferrari SF21

Όπως τονίζει ο ίδιος, ο χρόνος θα δείξει την ανταγωνιστικότητα της. Ο ίδιος θέλησε να κρατήσει μικρό καλάθι, τουλάχιστον για την ώρα.

Έχει γίνει αρκετή δουλειά στο πίσω μέρος και τα πρώτα δεδομένα συσχετίζονται με αυτά που έχουμε πίσω στο Maranello πριν από αυτό το test. Αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό. Τα αισθάνομαι όλα καλά. Αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να πω με σιγουριά τη θέση μας. Κανείς δεν πιέζει στο όριο, ιδιαίτερα στις τωρινές συνθήκες. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά νιώθω καλά και όλα λειτουργούν όπως τα περιμέναμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Leclerc ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στην 6η θέση με χρόνο 1:30.886. Η Ferrari έχει ακόμα μια ημέρα δοκιμών και πρέπει να βάλει όσα περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών μπορεί. Ιδιαίτερα ο Carlos Sainz δεν έχει δείξει δείγματα ταχύτητας ακόμα και πρέπει να κάνουν τα ανάλογα τεστ στην Scuderia, ώστε να βγουν οι ανάλογοι υπολογισμοί. Ο Leclerc μπορεί να μιλά για θετικά δείγματα, όμως η Ferrari χρειάζεται μια δυναμική σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles