spot_img

Bahrain Test D2: Bottas ταχύτερος στην αντεπίθεση της Mercedes

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην απογευματινή περίοδο της D2 για το Bahrain Test, σε μια πολύ γεμάτη διαδικασία με “Happy Hour”.

H δεύτερη ημέρα στην πίστα του Sakhir μας ετοίμασε ένα τετράωρο δράσης με τις ομάδες να δείχνουν τα πρώτα τους χαρτιά. Οι συνθήκες της πίστας επέτρεψαν στις ομάδες να ολοκληρώσουν τα προγράμματα τους και να γράψουν πολλά καθαρά χιλιόμετρα. Επιπλέον, η πίστα στρώθηκε με λάστιχο, δίνοντας ολοένα και περισσότερη πρόσφυση στους οδηγούς.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Μόλις μία κόκκινη σημαία εμφανίστηκε στην απογευματινή διαδικασία. Υπαίτιος ήταν ο Sergio Perez, όταν στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, το κάλυμμα κινητήρα της RB16B αποκολλήθηκε στη προσπάθεια του να περάσει τον Nicholas Latifi. Το πλάνο ήταν εντυπωσιακό, όμως η διακοπή δεν διήρκησε πολύ.

Ο Bottas έκανε τον ταχύτερο γύρο στο τελευταίο ημίωρο για την Mercedes. H “Happy Hour” ήταν γεγονός με την πίστα να δίνει τη καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Ο Φινλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.289 με την C5 supersoft γόμα ελαστικών. Η Mercedes βελτιώθηκε πολύ στο απογευματινό σκέλος, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά set-up. Οι δύο οδηγοί της έκλεισαν συνολικά 116 γύρους σε μια ικανοποιητική ημέρα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri. O Γαλλος ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, κάνοντας μάλιστα και προσομοίωση αγώνα στο πρώτο 2ωρο της διαδικασίας. Επίσης με την C5 γόμα, ήταν μόλις 0.1s πιο αργός από την Mercedes, κάνοντας 87 γύρους. Σε συνδυασμό με αυτούς του Tsunoda, η ομάδα ξεπέρασε τους 140.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Στην 3η θέση της κατάταξης είδαμε τον Lance Stroll με την Aston Martin. Σε αντίθεση με τον teammate του, ο Καναδός έβαλε πολλά χιλιόμετρα σήμερα. Έκανε προσομοίωση αγώνα και με την soft γόμα έκανε το 1:30.460. Συνολικά έγραψε μάλιστα 70 απροβλημάτιστους γύρους. Ο Lando Norris ήταν ο επόμενος οδηγός της κατάταξης στη δεύτερη ημέρα. O Βρετανός δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια έκτισε την ταχύτητα του. Με έναν πολύ καλό χρόνο στην C4 soft γόμα έγραψε το 1:30.586. Το μονοθέσιο έδειχνε εξαιρετικά δείγματα και μένει να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί αύριο.

Ο Antonio Giovinazzi έφερε την Alfa Romeo στην 5η θέση. Μάλιστα συμπλήρωσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 125 γύρων, με την C41 να είναι άκρως αξιόπιστη και γρήγορη. Μάλιστα, κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Charles Leclerc με την Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν 6ος, 0.597s μακριά από την κορυφή. Η Ferrari έδειξε αρκετά νευρική, με την ομάδα να κάνει πολλές δοκιμές στο set-up του μονοθεσίου. Ο Nicholas Latifi έκανε την 7η ταχύτερη προσπάθεια στη μέρα, 1.383s μακριά από τη κορυφή. Ο οδηγός της Williams έκανε μια γεμάτη ημέρα με προσομοίωση αγώνα και 132 γύρους συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Πως θα λειτουργήσουν οι αγώνες Sprint Qualifying στην F1

Ο Sergio Perez έκλεισε στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Μεξικανός με την Red Bull ακολούθησε ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα δίχως να κάνει προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Η Red Bull επέμεινε στην hard γόμα ελαστικών, βάζοντας 117 γύρους στην ημέρα στο σύνολο. Ο Fernando Alonso έκλεισε την 10άδα των χρόνων, με την Alpine να κάνει επίσης ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα.

Ο Ισπανός έκανε ταχύτερο πέρασμα στο 1:32.339 με την hard γόμα ελαστικών και ήταν συνολικά 2s μακριά από την κορυφή. Από τους οδηγούς που συμμετείχαν στην απογευματινή διαδικασία εκτός 10άδας είχαμε τον Mick Schumacher.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Γερμανός έκανε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα δοκιμών, δοκιμάζοντας επίσης πολλές διαφορετικές λύσεις. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν στο 1:32.883 νωρίς το απόγευμα. Στο σύνολο τον είδαμε να κάνει 88 γύρους, με την Haas να γράφει 164 συνολικά, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Τη ν Κυριακή 14 Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα δοκιμών για το 2021, πριν οι ομάδες στραφούν στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Αποτελέσματα Bahrain Test D2

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles