spot_img

Leclerc: «Ξεχωριστή pole position, είμαι χαρούμενος»

Ο Charles Leclerc δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την pole position στο GP Μονακό, εκφράζοντας παράλληλα την πολύ καλή αίσθηση που του έδινε η F1-75.

Μόλις έξι ημέρες μετά την εγκατάλειψή του στο GP Ισπανίας, ο Charles Leclerc συνέχισε το σερί του με τις pole position στην πατρίδα του, το πριγκιπάτο του Μονακό. Ο οδηγός της Ferrari εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα του μονοθεσίου του, της F1-75, στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Μονεγάσκος επιθυμεί έναν αγώνα χωρίς προβλήματα για να τερματίσει για πρώτη φορά στον αγώνα της πατρίδας του και να ανακτήσει την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Charles Leclerc, αμέσως μετά την κατάκτηση της pole position, περιέγραψε τα συναισθήματά του:

«Είναι πολύ ξεχωριστή (η pole position), είμαι απίστευτα χαρούμενος. Το τριήμερο κύλησε πολύ ομαλά μέχρι τώρα, γνώριζα πως ο ρυθμός υπάρχει στο μονοθέσιο και εγώ απλά έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου. Ήταν όλα τέλεια, ο τελευταίος μου γύρος πριν την κόκκινη σημαία ήταν πραγματικά καλός, όμως ούτως ή άλλως δεν άλλαξε κάτι για εμάς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ο Μονεγάσκος αναφέρθηκε στο τι αντιμετώπισε στην προσπάθεια που του έδωσε την pole position:

«Ήταν όντως στο όριο, αντιμετώπιζα λίγο αυξημένη υπερστροφή και δυσκολεύτηκα να φέρω τα ελαστικά στο κατάλληλο παράθυρο λειτουργίας τους στο τελευταίο sector, καθώς υπήρχε κίνηση. Εν τέλει, το πίσω μέρος έφευγε ελαφρώς, όμως κατάφερα να σημειώσω το χρόνο που ήθελα. Έπειτα, βελτίωνα το χρόνο μου αρκετά, ίσως κατά 0,4s πριν σταματήσω, συνεπώς ήταν καλός γύρος. Και πάλι, το μονοθέσιο είχε απίστευτη αίσθηση, είναι πολύ θετικό που έχω μαζί μου τον Carlos στην πρώτη σειρά».

Ο Charles Leclerc, σε ερώτηση για το ποιες καιρικές συνθήκες προτιμά για τον αγώνα, δήλωσε τα εξής:

«Νομίζω πως αν έχουμε στεγνό αγώνα είναι λίγο πιο προβλέψιμα τα πράγματα. Όμως, οτιδήποτε και αν προκύψει, νομίζω πως είμαστε ανταγωνιστικοί και θα τα πάμε καλά».

Η Ferrari έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να εκκινεί από την πρώτη σειρά στο GP Μονακό και θέλει να πάρει το μέγιστο των πόντων από τον αυριανό αγώνα. Στόχος της είναι να ανακτήσει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα οδηγών και να πλησιάσει, αν όχι να ξεπεράσει, τη Red Bull Racing στη βαθμολογία των κατασκευαστών. 

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles