spot_img

Verstappen: «Δεν περίμενα την τέταρτη θέση»

Ο Max Verstappen δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμά του στις κατατακτήριες του GP Μονακό, σε ένα τριήμερο που δεν εξελίσσεται, έως τώρα, ιδανικά για τον ίδιο.

Η Red Bull Racing ήταν από την έναρξη του τριημέρου του GP Μονακό σε μειονεκτική θέση, συγκριτικά με τη Ferrari. Η αυστριακή ομάδα δε βολεύεται στον ίδιο βαθμό με την αντίπαλό της στους δρόμους του Μόντε Κάρλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στις κατατακτήριες. Στο τελευταίο λεπτό του Q3, ένα λάθος του Sergio Perez έφερε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, κάτι που εμπόδισε και τον teammate του, Max Verstappen, να βελτιώσει το χρόνο του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 κατετάγη 4ος, έχοντας δίπλα του στην 3η θέση στην αυριανή σειρά εκκίνησης τον Μεξικανό, με τη Ferrari να καταλαμβάνει την πρώτη σειρά μπροστά τους.

Ο Max Verstappen, μετά το τέλος των κατατακτηρίων, αναφέρθηκε στην επίδοσή του στη διαδικασία:

«Σίγουρα δεν περίμενα την 4η θέση. Νομίζω πως βελτιωνόμασταν, δοκιμάζαμε κάποια πράγματα στο μονοθέσιο στις ελεύθερες δοκιμές, τα οποία δε μου έδωσαν καλή αίσθηση. Έτσι, προσπάθησα να το βελτιώσω για τις κατατακτήριες και νομίζω πως όντως ήταν λίγο καλύτερο. Φυσικά, στο Q3 πρέπει να προσπαθήσεις να οδηγήσεις στο όριο, στην πραγματικότητα φαίνονταν λίγο καλύτερα τα πράγματα για εμένα. Επέλεξα διαφορετική στρατηγική για την τελευταία μου προσπάθεια και ήταν καλή για εμένα, καθώς δεν μπορούσα να φέρω σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά στον πρώτο γρήγορο γύρο μου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ο Ολλανδός, έπειτα, εστίασε λίγο περισσότερο στην προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της εμφάνισης της κόκκινης σημαίας στο τέλος του Q3:

«Ήταν καλή προσπάθεια, όσο βρισκόμουν στο γύρο μου είχα καλή αίσθηση. Μετά, όμως, είδα το εμπόδιο στη στροφή 8 (τα μονοθέσια των Perez και Sainz). Συνεπώς, ήταν ατυχία, αυτά συμβαίνουν στο Μονακό, απλά πρέπει να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Στη συνέχεια, ο Max Verstappen απάντησε σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει από το GP Μονακό, με δεδομένο πως είναι δύσκολα τα προσπεράσματα:

«Εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, ελπίζουμε πως θα υπάρχει κάποια ανατροπή, θα ήταν πολύ καλό για εμάς. Εάν αυτό δε συμβεί, θα προσπαθήσουμε απλά να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους πόντους γίνεται από τη θέση που βρισκόμαστε. Συνολικά είναι ένα δύσκολο τριήμερο, μέχρι στιγμής».

Ο Max Verstappen θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να διατηρήσει την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα οδηγών μετά το GP Μονακό. Εφόσον καταφέρει ο Charles Leclerc μετατρέψει την pole position σε νίκη, ο Ολλανδός στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθεί ισόβαθμος μαζί του στους 129 πόντους.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles