spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Επικές μάχες στο θρυλικό Spa

Το GP Βελγίου επιβεβαίωσε τη φήμη που θέλει το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 να προσφέρει εντυπωσιακούς αγώνες, με την McLaren να επιστρέφει στις επιτυχίες, εξασφαλίζοντας και το Πρωτάθλημα Ομάδων.

Ο αγώνας στο Spa-Francorchamps, ήταν βαμμένος και ραμμένος για τον Παναγή Δρακάτο με την McLaren. O Έλληνας οδηγός, επανήλθε στις καθιερωμένες του εμφανίσεις, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την pole position και πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό και αλάνθαστο αγώνα, κατακτώντας τη τρίτη του νίκη στη σεζόν. Παρά τις δύο εμφανίσεις του Safety Car που ανακάτεψε τη τράπουλα, ο Δρακάτος έκανε φοβερή δουλειά και είναι καθόδων στη κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Δημήτρης Σακκάς έκανε έναν άκρως αθόρυβο αλλά εκπληκτικό αγώνα, κράτησε σταθερό ρυθμό, απέφυγε τις επαφές και πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 με την 2η θέση στη τελική κατάταξη, λιγότερο από 10s μακριά από τη κορυφή. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Πρωταθλητής της σεζόν, Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε από την τελευταία θέση λόγω εξόδου στις κατατακτήριες, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του και κατάφερε να ανέβει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Έχοντας ξεκινήσει με τη medium γόμα ελαστικών, μπήκε στα τελευταία στάδια του αγώνα για τη soft γόμα, έκανε τον ταχύτερο γύρο και πέρασε τον νικητή του Νυχτερινού GP Μονακό, Κώστα Λεζάντ, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση. Ο οδηγός της Haas σε αυτόν τον αγώνα, ξεκίνησε χάνοντας θέσεις στην εκκίνηση και βάζοντας τη soft γόμα για τους ίδιους γύρους όπως ο Δρακάτος και ο Σακκάς, έφτασε στο τέλος με πολύ φθαρμένα ελαστικά και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Διαμαντής με την Racing Point. O νεαρός οδηγός ξεκίνησε από την 2η θέση στην εκκίνηση, αλλά μετά το πρώτο Safety Car ήρθε η καταστροφή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Γιώργος Ρέα έχασε τα φρένα τη στιγμή που αποχωρούσε το SC στο “Buss Stop”και έπεσε πάνω στον Διαμαντή, σπάζοντας του την αεροτομή και ταυτόχρονα προκάλεσε επαφές και με άλλους οδηγούς, προκαλώντας το χάος. Εν τέλει, η Racing Point πήρε πολύτιμους βαθμούς στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Κώστας Αναστασάκης βρέθηκε στην 6η θέση στον αγώνα, έπειτα από μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Στην 7η θέση 8η θέση του αγώνα βρέθηκε ο Αποστόλης Κουνάβης, με τον οδηγό της Red Bull να μην είναι ευχαριστημένος από τη προσπάθειά του, αλλά στα μάτια πολλών, έκανε εξαιρετική δουλειά, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. Ο Θάνος Χουσίδης κατάφερε να βαθμολογηθεί και πάλι στην 8η θέση για την Racing Point μπροστά από τον Παναγιώτη Μπούρχα με την Renault, ενώ ο Γιώργος Ρέα, παρά την έξτρα ποινή 20s για τις επαφές που προκάλεσε πήρε τον τελευταίο βαθμό.

Ο Σάκης Ζαφειρόπουλος έμεινε στην 11η θέση, κάνοντας ίσως τον χειρότερο του αγώνα στο Πρωτάθλημα, έχοντας επαφές και λάθη. Ο οδηγός της Alfa Romeo σίγουρα ξέρει πως μπορεί να επανέλθει πιο δυνατός στην Αυστρία και τον περιμένουμε να λάμψει. Πίσω του στην 12η θέση ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Δημήτρη Καραντζιά και Μαρίνο Κατσαμπούμη, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι στον ίδιο γύρο.

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης με την Toro Rosso κατέκτησε την 14η θέση, δίχως όμως να είναι δικό του φταίξιμο. Αρχικά μπήκε για αλλαγή αεροτομής στο συμβάν μετά το πρώτο SC, είχε επαφή με τους Ζαφειρόπουλο και Κατσαμπούμη στον 11ο γύρο, ενώ πραγματοποίησε επιπλέον δύο pit-stop στον ίσως χειρότερο αγώνα της ομάδας στο Πρωτάθλημα όσον αναφορά το αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Ψαρρός με Williams πήρε την 15η θέση στον αγώνα, μπροστά από τον Κοσμά Μπάλλα με Haas, ενώ τη κατάταξη έκλεισε ο Γιώργος Παρασκευάς με τη δεύτερη Red Bull.

O αγώνας είδε τρεις εγκαταλείψεις, με τους Αλέξανδρο Μεταξάκη με Alfa Romeo και Σπύρο Γιαννιστέλη με Toro Rosso να έχουν έξοδο στην Eau Rouge και να διαλύουν τα μονοθέσια τους. Επιπλέον, ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος στάθηκε άτυχος στον πρώτο γύρο, όταν και στην έξοδο της Stavelot 2, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στις μπαριέρες, προκαλώντας το πρώτο SC.

Δες τον αγώνα του Spa-Francorchamps στο παρακάτω βίντεο και βοηθήστε το Automotonews, το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 και τη προσπάθεια των οδηγών, κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο Youtube.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 169
2 Παναγής Δρακάτος Renault/McLaren 115
3 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 108
4 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 74
5 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 60
6 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 59
7 Δημήτρης Σακκάς Racing Point/ Renault 58
8 Γιώργος Ρέα Mercedes 53
9 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
10 Κώστας Λεζάντ* Renault / Haas 37
11 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 37
12 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 36
13 Αποστόλης Κουνάβης Red Bull 17
14 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 10
15 Θάνος Χουσίδης* Racing Point 10
16 Γιώργος Σκοδριανός Racing Point 8
17 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
18 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
19 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
20 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
21 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
22 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
23 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
24 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
25 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
26 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
27 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
28 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Βαθμολογία Ομάδων

1 McLaren 274
2 Mercedes 161
3 Red Bull 128
4 Renault 101
5 Racing Point 92
6 Toro Rosso 80
7 Williams 40
8 Haas 13
9 Alfa Romeo 11
10 Ferrari 3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles