spot_img

Μεγάλη απογοήτευση για τον Ocon το χαμένο βάθρο

Ο Esteban Ocon δήλωσε άκρως απογοητευμένος που έχασε το δεύτερο βάθρο του στην σεζόν στο GP Σαουδικής Αραβίας, όταν τερμάτισε μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Valtteri Bottas για την τρίτη θέση. 

Σε έναν αρκετά επεισοδιακό αγώνα γεμάτο δράματα, συγκρούσεις και διακοπές, η ομάδα της Alpine κατάφερε να πάρει πολύτιμους βαθμούς ουσιαστικά “κλειδώνοντας” την θέση της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Hamilton vs Verstappen – Τα σενάρια του Τίτλου

Για τον Ocon ο αγώνας εξελίχθηκε προς όφελός του, όταν κατά την δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα βρέθηκε να εκκινεί δεύτερος πίσω από τον Lewis Hamilton. Αν και δέχθηκε γρήγορα προσπέρασμα από τον Max Verstappen στην στροφή 1, κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση μπροστά από τον Bottas.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα όμως και με τον Φιλανδό να βρίσκεται σε ζώνη DRS, δέχθηκε το προσπέρασμα την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. 

Είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ. Τα δώσαμε όλα και είναι απογοητευτικό που χάσαμε την τρίτη θέση. Αλλά όπως λέει και ο Alonso, αυτό είναι το πλάνο. Η ομάδα έκανε τρομερή δουλειά με το μονοθέσιο και είναι αξιοσημείωτο με πόσο μικρή διαφορά χάσαμε από την Mercedes. Αποδείξαμε ότι έχουμε ανταγωνιστικό ρυθμό και θα είμαστε πολύ επικίνδυνοι το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Στο GP Ουγγαρίας, αρχές Αυγούστου, ο Γάλλος οδηγός βρέθηκε να επωφελείται από παρόμοιο περιστατικό. Μετά την σύγκρουση αρκετών μονοθεσίων στην πρώτη στροφή της εκκίνησης του αγώνα, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις. Με τον ομόσταυλο Alonso να παίζει τρομερή άμυνα στον Hamilton κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του.  

Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία  που μου δόθηκε στον αγώνα. Υπήρχαν πολλές επαφές σε μονοθέσια, αλλά με τις δύο επανεκκινήσεις κατάφερα να κερδίσω τέσσερις θέσεις. Στην δεύτερη είχαν μεγαλύτερη φθορά τα ελαστικά μου για να πιέσω, όμως η μάχη μου ήταν να κρατήσω την θέση και όχι να παλέψω με τον Lewis ή τον Max.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Alpine όπως όλα δείχνουν και με την διαφορά της από την AlphaTauri να είναι στους 29 βαθμούς, μοιάζει να έχει κατοχυρώσει την 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.  

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles