spot_img

Πού θα δούμε Αγώνες Sprint το 2022;

Η F1 θέλει να συνεχίσει με τους Αγώνες Sprint το 2022 και αναμένεται να διεξαχθούν σε έξι αγωνιστικά τριήμερα, με την αρχή να γίνεται στο Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα paddock στη Σαουδική Αραβία, η Formula 1 προτείνει 6 αγώνες για διεξαγωγή sprint race την επόμενη σεζόν, με τις επίσημες συζητήσεις με τις ομάδες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Formula 1 βρισκόταν στη Jeddah, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στην ιστορία του αθλήματος στη Σαουδική Αραβία. Το πρωί του Σαββάτου, στο καθιερωμένο meeting ανάμεσα στη διοίκηση της Formula 1 και τους επικεφαλής των ομάδων, έγινε μια πρώτη πρόταση για το ποιοι αγώνες του 2022 θα έχουν sprint race. Παρόλο που οι ιδέες της Formula 1 βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπήρξε κάποια ψηφοφορία υπέρ του concept των sprint races για την επόμενη σεζόν, η ιστοσελίδα motorsport.com αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το format της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Πέντε τεστ οδηγών που σχεδόν άλλαξαν το χρονικό της F1

Αρχικά, επιβεβαιώνεται η προτίμηση της διοργανώτριας αρχής για 6 αγώνες με sprint race το 2022 και πιο συγκεκριμένα τα GP Μπαχρέιν, Εμίλια-Ρομάνια, Καναδά, Αυστρίας, Ολλανδίας και Βραζιλίας. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τις ομάδες, που σχετίζεται με τα sprint races, είναι το οικονομικό σκέλος από τη διαδικασία. Το 2021, οι ομάδες είχαν επιπλέον εισόδημα σε περίπτωση που είχαν ζημιές στα μονοθέσιά τους στα sprint races. Αναφορικά με το 2022, η επιθυμία των συμμετεχόντων κάνει λόγο για ένα σταθερό ποσό, όμως διαφωνούν στο αν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ή όχι αυτό το ποσό στο budget cap των ομάδων. Το οικονομικό σκέλος για τις ομάδες είναι υψίστης σημασίας, καθώς όπως αναφέρει μια πηγή προερχόμενη από τη μεριά τους, “δεν αποδεχόμαστε το να χάνουμε χρήματα για να συμμετέχουμε στα sprint races”.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος, υπήρξαν συζητήσεις και στις λεπτομέρειες που αφορούν καθαρά το format των sprint races, με τη Formula 1 να κοιτάζει το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές στο concept. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η σκέψη να μοιράζονται βαθμοί στους πρώτους 10 οδηγούς και όχι στους πρώτους 3 μόνο. Επίσης, στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για την επίσημη κατοχύρωση της pole position, με την επιθυμία να μετράει στα στατιστικά το αποτέλεσμα των κατατακτήριων της Παρασκευής και όχι στο νικητή του sprint race. Επιπλέον, η Formula 1 θέλει να κάνει περαιτέρω συζητήσεις με τις ομάδες, ώστε να καταλήξουν αν θέλουν να διαχωρίσουν την επίδραση του sprint race στον κυριακάτικο αγώνα, ώστε να μην επηρεάζεται η σειρά εκκίνησης του τελευταίου από τη διαδικασία του Σαββάτου (sprint race).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Formula 1 εισήγαγε φέτος, για πρώτη φορά, το concept των sprint races, σε μια προσπάθεια να υπάρξει περισσότερο θέαμα στα συγκεκριμένα αγωνιστικά τριήμερα. Στους 2 από τους 3 αγώνες που υπήρχε το format των sprint races, το θέαμα ήταν μέτριο, όμως στο GP Βραζιλίας υπήρχε αρκετή δράση, καθώς βοήθησε σε αυτό η εκκίνηση του Lewis Hamilton από την τελευταία θέση. Μένει ν’ αποδειχτεί εάν το 2022 μπορεί να βελτιωθεί το θέαμα, με τα νέα μονοθέσια.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles