spot_img

Μένει στην Alfa Romeo o Zhou το 2023

Οδηγός της Alfa Romeo και το 2023 θα είναι ο Guanyu Zhou όπως ανακοίνωσε η ελβετική ομάδα, δίπλα στον Valtteri Bottas.

Το 2022 ο Γκουάνγιου Ζου έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος οδηγός από την Κίνα που συμμετέχει στη Formula 1. O 23χρονος στην παρθενική του σεζόν στο σπορ ως οδηγός της Alfa Romeo έχει δείξει ένα πολύ θετικό πρόσωπο, κάνοντας ορισμένες πολύ αξιόλογες εμφανίσεις.

Η απόδοσή του δίπλα στον πολύ πιο έμπειρο Βάλτερι Μπότας, οδήγησε στην ελβετική ομάδα στο να ανανεώσει τον Ζου και για το 2023. Έτσι, ο «τίγρης της Σανγκάι» όπως τον χαρακτήρισε η Alfa Romeo στην ανακοίνωσή της, θα μείνει για δεύτερη σεζόν στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ο Ζου μίλησε για την επέκταση της συνεργασίας του με την Alfa Romeo.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων στην Alfa Romeo ORLEN F1 για την ευκαιρία να είμαι μέλος της ομάδας και την επόμενη χρονιά. Το να φτάσω στη Formula 1 είναι ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα και το συναίσθημα να αγωνίζομαι πρώτη φορά σε αγώνα θα μείνει για πάντα μαζί μου. Η ομάδα είναι τρομερά υποστηρικτική, με καλωσόρισαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησε να προσαρμοστώ στο πιο πολύπλοκο σπορ στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θέλω να πετύχω στο σπορ με την ομάδα αυτή και η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν είναι το πρώτο βήμα για το σημείο που θέλουμε να είμαστε την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθω, μπορώ να εξελιχθώ και είμαι αισιόδοξος για τη δουλειά μας. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Ο Ζου εισήλθε στη Formula 1 έπειτα από τρεις σεζόν στη Formula 2, όπου κατέκτησε 5 νίκες, ενώ είχε αρκετές παρουσίες στο βάθρο. Μάλιστα, ήταν οδηγός στην ακαδημία της Alpine και οδήγησε μονοθέσιο F1 των Γάλλων, πριν μεταβεί στην Alfa Romeo το 2022.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν, ο Ζου έχει καταφέρει να βρεθεί τρεις φορές στην πρώτη 10άδα σε Grand Prix. Έπειτα από 16 αγώνες στο 2022, είναι στη 17η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 6 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles