spot_img

Μένουν στην AlphaTauri οι Gasly και Tsunoda

Η AlphaTauri ανακοίνωσε πως οι Pierre Gasly και Yuki Tsunoda θα συνεχίσουν με την ομάδα και το 2022, στη νέα εποχή της Formula 1.

Ο Pierre Gasly βρίσκεται στην AlphaTauri από το ξεκίνημα της καριέρας του στη Formula 1 το 2017 (εξαίρεση το πρώτο μισό του 2019), ενώ ο Yuki Tsunoda ξεκίνησε φέτος την καριέρα του με την ομάδα έχοντας συμπληρώσει 13 αγώνες έως τώρα. Ο Gasly βρίσκεται ίσως στην καλύτερή του σεζόν με την ομάδα με 66 πόντους σε 13 αγώνες, την ίδια ώρα που ο Tsunoda προβληματίζει με τη συγκομιδή που έχει (18 πόντοι).

Διαβάστε επίσης: Επίσημο – Στη Mercedes ο Russell το 2022

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, βλέπει πως ο νεαρός Ιάπωνας έχει δυνατότητες εξέλιξης, ενώ εξηγεί το γενικότερο σκεπτικό του γύρω από την ανανέωση και των δύο οδηγών της ομάδας:

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσω πως η AlphaTauri θα κρατήσει και τους δύο οδηγούς της για το 2022. Η εξέλιξη του Pierre όλα αυτά τα χρόνια είναι εντυπωσιακή και όσο βρίσκεται στην ομάδα μας κατάφερε ν’ ανέβει και στα τρία σκαλιά του βάθρου. Ξεκίνησε με τη δεύτερη θέση στο GP Βραζιλίας το 2019, νίκησε στο εντός έδρας GP Ιταλίας το 2020 και φέτος ήδη βρέθηκε στην τρίτη θέση στο Μπακού (GP Αζερμπαϊτζάν). Επιπλέον, χρησιμοποιεί την εμπειρία του στη Formula 1 και βοηθάει στην εξέλιξη του Yuki. Τη φετινή σεζόν έχουμε διαπιστώσει πως οι καλές σχέσεις μεταξύ των οδηγών μας έχει οδηγήσει σε υγιή ανταγωνισμό εντός πίστας και φιλία εκτός αυτής, κάτι το οποίο είναι αποτελεσματικό για την ομάδα.

Ο Yuki ήρθε ως rookie (πρώτη σεζόν στη Formula 1) στην ομάδα μας και μαθαίνει πράγματα κάθε μέρα, η πληροφόρηση από τους μηχανικούς μας δείχνει πως αφομοιώνει όλες τις πληροφορίες που του δίνονται και βελτιώνεται συνεχώς. Ως rookie, ο Yuki είναι στο ξεκίνημα της πορείας του στη Formula 1, επομένως είναι θετικό ότι μπορεί να συνεχίσει την εξέλιξή του μ’ εμάς. Είναι πολύ καλό για την ομάδα μας που έχουμε εξασφαλίσει το δίδυμο των οδηγών μας τόσο νωρίς, έτσι μπορούμε να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο του 2021, όπου έχουμε μια σκληρή μάχη στο μέσο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Pierre Gasly εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση της συνεργασίας του με την Alpha Tauri.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω ως οδηγός της AlphaTauri για μία ακόμα σεζόν στη Formula 1, κυρίως λόγω της προόδου που έχουμε κάνει ως ομάδα από τότε που ήρθα το 2017. Βλέπουμε την απόδοση που έχουμε ως τώρα στη σεζόν, πιστεύω πως στο υπόλοιπό της μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, όπως και του χρόνου, ειδικά με τις αλλαγές που έρχονται για το πρωτάθλημα του 2022. Περιμένω να διαπιστώσω τι μπορούμε να καταφέρουμε στη νέα εποχή της Formula 1 και χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ομάδα όσο καλύτερα μπορούμε για να ανέβουμε στη βαθμολογία. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά φέτος και πιστεύω πως με τη σωστή δουλειά μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα το 2022.

Χαρούμενος είναι και ο Yuki Tsunoda για την παραμονή του στην Alpha Tauri.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα μείνω για δεύτερη σεζόν στην AlphaTauri. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και αισθάνομαι ευγνώμον απέναντι στην ομάδα και στον κύριο Marko που μου επιτρέπουν να συνεχίσω την εμπειρία μου στη Formula 1. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Pierre, έμαθα ήδη πολλά από τον ίδιο στη φετινή σεζόν και η εμπειρία του μ’ έχει βοηθήσει στο να βελτιώνω τις ικανότητές μου, επομένως είναι πολύ θετικό που θα συνεχίσω μαζί του την πορεία μου στη Formula 1. Έχω μετακομίσει πρόσφατα στη Faenza [βόρεια Ιταλία], αισθάνομαι πλέον πολύ άνετα με την ομάδα και ανυπομονώ να έρθει η επόμενη σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η AlphaTauri κάνει ακόμα μία αξιόμαχη σεζόν, βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και με τη διατήρηση των οδηγών της για το 2022 στοχεύει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles