spot_img

Verstappen: «Ήταν μια καταπληκτική μέρα»

Ο Max Verstappen ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος μετά και την επικράτησή του στο GP Ολλανδίας, μπροστά σε 70.000 συμπατριώτες του.

Ο Max Verstappen άγγιξε το τέλειο με την απόδοσή του στην πίστα Zandvoort, κερδίζοντας το GP Ολλανδίας μπροστά στον “πορτοκαλί” στρατό, ενώ παρόντες ήταν και μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Ολλανδίας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της νίκης αυτής ήταν η αλάνθαστη εκκίνηση από την pole position.

Διαβάστε επίσης: Στην Alfa Romeo o Bottas το 2022

Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Verstappen διαχειρίστηκε άψογα τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton και εξασφάλισε τη νίκη αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών. Μετά το τέλος του GP Ολλανδίας, ο Verstappen μίλησε για τον αγώνα, αλλά και τους θεατές.

Είναι απίστευτο το συναίσθημα να κερδίζεις μπροστά στους υποστηρικτές σου, αλλά και τον Βασιλιά με την οικογένειά του, επομένως είναι μια καταπληκτική ημέρα. Γνωρίζω τους υποστηρικτές μου, φυσικά είχαν μεγάλες προσδοκίες όταν ήρθαμε εδώ ν’ αγωνιστούμε, ασφαλώς θέλουν να κερδίσεις, όμως ήταν πιο ξεκάθαρη από ποτέ σήμερα η επιθυμία τους. Ήδη τη φετινή σεζόν, εμείς και η Mercedes βρισκόμαστε πολύ κοντά. Το να πετυχαίνουμε τον στόχο μας είναι ικανοποιητικό, ήταν ήδη όταν κερδίσαμε την pole, αλλά ακόμα περισσότερο με την κατάκτηση της νίκης σήμερα. Η εκκίνηση ήταν η πιο σημαντική στιγμή, στη διάρκεια του αγώνα, απλά έκανα διαχείριση της διαφοράς ώστε να μη μπορούν να μας κάνουν το undercut.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου

Παρά το γεγονός ότι έστριψε πρώτος στην εκκίνηση ο Verstappen, δεν μπόρεσε ν’ απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τον Lewis Hamilton. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλεψε για τη νίκη μέχρι 2 γύρους πριν το τέλος, όταν μπήκε για pit stop ώστε να πάρει τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Lewis ήταν αρκετά κοντά μου. Μου άσκησε πίεση, έκανε μερικούς καταπληκτικούς γύρους, νομίζω ειδικά μετά το δεύτερο pit stop μας, όταν είχε τα medium ελαστικά κι εγώ τα hard. Για 72 γύρους υπήρχε πίεση, όμως στο τέλος δεν ήταν αρκετή για να χάσω τη νίκη, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Η πίστα δεν ήταν, πάντως, αυτή που μας ταίριαξε περισσότερο από όλες όσες αγωνιστήκαμε έως τώρα. Γνωρίζουμε, βεβαίως, πως φέτος είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε όλες τις πίστες γενικότερα. Όπως και να έχει, πρέπει να εστιάσουμε στις λεπτομέρειες και να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί.

Μην χάσετε την Τρίτη στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Max Verstappen πέτυχε στο GP Ολλανδίας τη δεύτερη (τυπικά) συνεχόμενη νίκη, ξεκινώντας σερί νικών για δεύτερη φορά φέτος. Εκτός από την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, πήρε μεγάλη ψυχολογική ώθηση για το υπόλοιπο του 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles