spot_img

Μία ανάσα από τη Formula 1 οι Audi και Porsche

Το Volkswagen Group, ιδιοκτήτης των Audi και Porsche, αναμένεται να εγκρίνει σύντομα τη μελλοντική τους εμπλοκή στη Formula 1. 

Το νέο, για μια υπόθεση η οποία συζητήθηκε πολύ τους προηγούμενους μήνες και έδειχνε να έχει μείνει στάσιμη, ήρθε στο φως από το Business Insider, αν και η Volkswagen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ένα κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί η εμπλοκή του Group στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η Formula 1 ανακοίνωσε GP στο Λας Βέγκας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, πηγή του ανέφερε πως:

Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε στο πρωτάθλημα της Formula 1 στο συμβούλιο του group. Υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια θετική απόφαση.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία για είσοδο των δύο εταιρειών του group στο πρωτάθλημα της F1, με το πιο πιθανό τρόπο να ήταν μέσω κάποιας ήδη υπάρχουσας ομάδας, ως προμηθευτές μονάδων ισχύος. Στα πλαίσια αυτής της φημολογίας ανήκουν και τα δημοσιεύματα πέρυσι που ήθελαν τις Audi και McLaren να έχουν ήδη ξεκινήσει την συνεργασία τους, κάτι που και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν, δηλώνοντας ωστόσο πως υπήρχαν συζητήσεις και μια πιο επίσημη απόφαση αναμενόταν φέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Audi θα επένδυε 500 εκατομμύρια δολάρια στη McLaren για να την εξαγοράσει, ενώ η Porsche θα ανακοίνωνε μια μακροχρόνια και αποκλειστική συνεργασία με την Red Bull Racing. Αν και το Volkswagen Group δεν είχε ποτέ του ενασχόληση με το πρωτάθλημα της F1, η Red Bull έχει συνεργαστεί μαζί του, χορηγώντας την ομάδα της Volkswagen στο WRC κατά τα έτη 2013-2016. Ωστόσο, τόσο η Red Bull όσο και η McLaren τήρησαν ουδέτερη στάση, με την βρετανική εταιρεία μάλιστα να εκδίδει δελτίο τύπου που διέψευδε τα δημοσιεύματα για πιθανή εξαγορά της.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Volkswagen θα αποφασίσει υπέρ ή κατά της εισόδου της στο πρωτάθλημα, ανάλογα με το εάν η Formula 1 μείνει πιστή στο πλάνο της για χρήση εξ ολοκλήρου συνθετικών καυσίμων από το 2026, αλλά και από την πρόοδο της McLaren στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των αυτοκινήτων δρόμου της. Εξάλλου, το Volkswagen Group έχει επενδύσει τα περισσότερα από κάθε άλλο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, σε μια προσπάθεια να καθαρίσει το όνομά του από το σκάνδαλο dieselgate, αλλά και να ακολουθήσει τις νέες νομοθεσίες για τη μείωση εκπομπών CO2. Η απόφαση θα έρθει συνυπολογίζοντας και την κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θέμα που επίσης αναμένεται να συζητηθεί στο συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μένει λοιπόν να δούμε αν η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη είσοδος των Porsche και Audi στον μαγικό κόσμο της Formula 1 θα γίνει πραγματικότητα.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles