spot_img

MotoGP, Αυστρία QP: Στο τέλος μίλησε ο Bastianini

Ο Enea Bastianini με Ducati πήρε την πρώτη pole position στην καριέρα του στην κατηγορία του MotoGP, με τη Ducati να κυριαρχεί, καταλαμβάνοντας τις 4 πρώτες θέσεις.

Η Ducati είναι για ακόμα μία πίστα πολύ ταχύτερη από τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες, τουλάχιστον στον ένα γύρο, κάτι που αποδείχθηκε και στις κατατακτήριες του GP Αυστρίας. Μπορεί οι Miller και Zarco να ήταν ταχύτεροι στις τρεις πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών, όμως η κορυφή των κατατακτηρίων είχε νέο κάτοχο. Ο Enea Bastianini ήρθε με φόρα από το FP4, όπου ήταν ταχύτερος όλων, σταμάτησε στα χρονόμετρα στο 1:28.772 και πανηγύρισε την πρώτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία. Στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα έχει τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, με το Francesco Bagnaia (+0,024s) μπροστά από το Jack Miller (+0,109s) στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Οι αναβάτες της Pramac Racing έμειναν στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, με το Jorge Martin να είναι στην 4η και το Johann Zarco στην 6η θέση. Ανάμεσά τους, μετά από μία αξιόμαχη προσπάθεια, ήταν ο Fabio Quartararo με Yamaha στην 5η θέση. Η Aprilia ακολουθούσε στις θέσεις 7 και 8, με το Maverick Vinales ταχύτερο του Aleix Espargaro. Η Suzuki έμεινε πίσω στην κατάταξη, με το Joan Mir να καταλαμβάνει την 9η θέση, έχοντας ίδιο χρόνο με τον Espargaro και ο Alex Rins ήταν στη 11η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Fabio Di Giannantonio (10η θέση) με Ducati, ενώ στη 12η θέση ήταν ο Brad Binder με ΚΤΜ. 

Ο Luca Marini με Ducati έχασε την πρόκριση στο Q2 για 0,036s και θα εκκινήσει το GP Αυστρίας από τη 13η θέση, έχοντας δίπλα του στην 5η σειρά εκκίνησης τους Takaaki Nakagami (14η θέση) και Pol Espargaro (15η θέση) με Honda. Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν στη 16η θέση, με το Miguel Oliveira με ΚΤΜ να έπεται στη 17η, ενώ ο Stefan Bradl με Honda βρέθηκε στη 18η θέση.

Την ουρά της κατάταξης συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 19 μέχρι 25, οι Andrea Dovizioso (Yamaha), Marco Bezzecchi (Ducati), Darryn Binder (Yamaha), Remy Gardner και Raul Fernandez (KTM), Lorenzo Savadori (Aprilia) και Alex Marquez (Honda). Οι Bezzecchi και Marquez είχαν πτώσεις στη διάρκεια του Q1 που δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους.

Το GP Αυστρίας, ο 13ος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος στο MotoGP, διεξάγεται την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Αυστρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles