spot_img

Sainz: «Πήγα για την pole και βγήκα τρίτος»

Ο Carlos Sainz της Ferrari γνωρίζει πως η προσπάθειά του να κατακτήσει την πρώτη pole position της καριέρας του όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά του κόστισε και τη δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης.

Ο Carlos Sainz ήταν η μόνη ελπίδα της Ferrari για να διεκδικήσει την pole position στις κατατακτήριες του GP Καναδά. Ωστόσο, στον τελευταίο του γύρο ο Ισπανός ρίσκαρε περισσότερο, δε βελτίωσε το χρόνο του και είδε το συμπατριώτη του, Fernando Alonso, να τον ξεπερνά και να βρίσκεται στη 2η θέση πλάι στον κάτοχο της pole position, Max Verstappen.

Ο οδηγός της Ferrari εστίασε στο αποτυχημένο του ρίσκο στην τελική του προσπάθεια στις κατατακτήριες:

«Προσπάθησα να πάρω πίσω τα τελευταία 0,1s ή 0,2s, τα οποία ήταν το προβάδισμα του Max στη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας. Ήθελα να τα καταφέρω, όμως στο τέλος μου κόστισε μάλλον περισσότερο από όσο προσπαθούσα να κερδίσω, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν πολύ καλό το sector 1, στο δεύτερο μου φάνηκε πως έχασα χρόνο. Στο sector 3, εν τέλει, αποφάσισα να πιέσω παραπάνω στην τελευταία στροφή για να προσπαθήσω να πάρω την pole. Αυτό κατέληξε να μου κοστίσει περισσότερο από 0,5s. Προσπάθησα να πάω για την pole και κατέληξα τρίτος λόγω του λάθους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει ενόψει του αγώνα στην πίστα του Μόντρεαλ:

«Είναι σημαντικό να βρεθούμε όσο γίνεται νωρίτερα πίσω από τον Max. Έπειτα, πρέπει να προσπαθήσουμε να πιέσουμε τη Red Bull στη στρατηγική ή κάτι διαφορετικό. Νομίζω πως έχουμε καλή ευκαιρία, απλά πρέπει να βρεθούμε πίσω τους όσο το δυνατό συντομότερα, αν όχι να τους περάσουμε στην εκκίνηση».

Ο Carlos Sainz εκκινεί το GP Καναδά από την 3η θέση και αποτελεί τη βασική ελπίδα της Ferrari για τη νίκη, με δεδομένο πως ο Charles Leclerc εκκινεί από τη 19η θέση του grid.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Μπορείτε πλέον να ακούσετε όλες τις εκπομπές Slipstream στο Spotify πατώντας εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles