spot_img

MotoGP, Ισπανίας FP2: O Quartararo τρόμαξε τον ανταγωνισμό

Ο Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ισπανίας, γράφοντας ένα εξαιρετικά γρήγορο πέρασμα. 

Σε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην οποία όλοι οι αναβάτες βελτίωσαν το χρόνο τους, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, έφερε τη Yamaha στην κορυφή των χρόνων.

Η πίστα της Jerez βελτιωνόταν συνεχώς και αποκτούσε όλο και περισσότερη πρόσφυση όσο προχωρούσε η ημέρα. Η κατάσταση αυτή έριξε αρκετά τους χρόνους στην κατηγορία του MotoGP, ενώ παράλληλα η κορυφή άλλαξε χέρια. Ο Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, έφερε τη Yamaha στην κορυφή με χρόνο 1:37.071, ακολουθούμενος από τις Ducati των Enea Bastianini (+0,201s) στη 2η και Francesco Bagnaia (+0,212s) στην 3η θέση. Ο Jorge Martin, επίσης με Ducati, ανέβηκε στην 4η θέση, στα 0,297s μακριά από την κορυφή. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Takaaki Nakagami με Honda, ενώ ο Brad Binder με ΚΤΜ ολοκλήρωσε το FP2 στην 6η θέση.

Ακολούθησαν στις θέσεις 7, 8 και 9 τρεις Ισπανοί αναβάτες με διαφορετικές μοτοσικλέτες: πρόκειται για τους Pol Espargaro (Honda), Alex Rins (Suzuki) και Maverick Vinales (Aprilla). Ο Jack Miller με Ducati και πάλι βρέθηκε στη 10η θέση, με τον Johann Zarco (Ducati) να έπεται στην 11η θέση. Ο πρωτοπόρος του FP1, Joan Mir (Suzuki) ήταν μόλις στη 12η θέση, έχοντας πίσω του τον Aleix Espargaro με Aprilla στη 13η θέση.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν μόλις στη 14η θέση, στα 0,881s μακριά από τον teammate του, που ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας. Ο Miguel Oliveira με ΚΤΜ ήταν στη 15η θέση, με τον Alex Marquez με Honda να τερματίζει το FP2 στη 16η θέση. Οι Ιταλοί Luca Marini και Marco Bezzecchi, αμφότεροι με δορυφορική Ducati, κατέλαβαν τις θέσεις 17 και 18.

Ο Marc Marquez με Honda προβλημάτισε και πάλι, καθώς περιορίστηκε στη 19η θέση. Ο Ισπανός έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία είχε δύο πτώσεις στον ίδιο γύρο κάποια στιγμή, κάτι που ολοκλήρωσε πρόωρα την προσπάθειά του. Οι θέσεις 20 μέχρι 25 είχαν, κατά σειρά, τους Andrea Dovizioso (Yamaha), Fabio Di Giannantonio (Ducati), Stefan Bradl (Honda), Remy Gardner (KTM), Darryn Binder (Yamaha) και Lorenzo Savadori (Aprilla).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το MotoGP επιστρέφει στη δράση το Σάββατο το πρωί, με το FP3 να διεξάγεται στις 10:55 ώρα Ελλάδος, όπου και θα καθοριστεί το ποιοι αναβάτες θα περάσουν απευθείας στο Q2 για τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP2 GP Ισπανίας

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles