spot_img

Red Bull: «Θα παλεύουμε με τη Ferrari μέχρι τέλους»

Στη Red Bull Racing πιστεύουν πως παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή τους στο GP Εμιλία-Ρομάνια, η μονομαχία τους με την Ferrari θα κρατήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το πρώτο 1-2 στο βάθρο του 2022 και η δεύτερη νίκη για τον Max Verstappen ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την βρετανική ομάδα. Πολλές αμφιβολίες είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την αξιοπιστία της μονάδας ισχύος που παρέχει στην ομάδα η Honda Racing Corporation, όμως για πρώτη φορά στο 2022, κανένα από τα τέσσερα μονοθέσια που φορούν το συγκεκριμένο κινητήρα δεν είχαν μηχανικό πρόβλημα. Στο πλαίσιο του αγώνα στην Ίμολα, οι ιθύνοντες της αυστριακής ομάδας επιβεβαίωσαν πως το εργοστάσιο των Ιαπώνων στη Σακούρα έχει επιλύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αν και ικανοποιημένος με την απόδοσή τους είναι επιφυλακτικός για την συνέχεια.

«Ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε θετικές αντιδράσεις στα εργοστάσιά μας στο Milton Keynes και στην Ιαπωνία. Πετύχαμε το απόλυτο σκορ αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Οι εγκαταλείψεις στους προηγούμενους αγώνες μας κόστισαν πολύ, ειδικά στον Max. Η σεζόν όμως έχει μέλλον ακόμα, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μας έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση. Μειώσαμε την βαθμολογική διαφορά μας από την Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στην κατάταξη οδηγών. Το σίγουρο είναι πως στο Μαϊάμι, που είναι καινούρια πίστα, θα μας ανταγωνιστούν σκληρά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα.

Το GP Εμιλία-Ρομάνια ήταν απρόσμενα καταστροφικό για τη Scuderia Ferrari. Ο Carlos Sainz εγκατέλειψε στο πρώτο γύρο μετά την επαφή του με τον Daniel Ricciardo στην εκκίνηση του αγώνα. Παράλληλα, η δυναμική της F1-75 έμοιαζε να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της RB18. Ο Charles Leclerc δυσκολεύτηκε να κυνηγήσει τον Sergio Perez για τη δεύτερη θέση στα τελικά αποτελέσματα. Στην προσπάθεια του μάλιστα να μειώσει την διαφορά έκανε ένα κρίσιμης σημασίας λάθος που τον περιόρησε στην 6η θέση. Ο Horner αναφέρθηκε στη φετινή μάχη της ομάδας του με την ιταλική ομάδα, λέγοντας πως όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή στο 2022. 

«Ήταν άτυχοι σε αυτό τον αγώνα, αλλά πιστεύω θα επανέλθουν και θα μονομαχήσουμε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Το στήσιμο του μονοθεσίου ήταν ιδανικό και φάνηκε πως ο Charles δυσκολεύτηκε με την φθορά των εμπρός ελαστικών σε σχέση με μας. Είχαμε το πλεονέκτημα, ο Max διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα και ο Checo άνοιξε εύκολα την διαφορά. Νομίζω αποδείξαμε πως έχουμε λύσει αρκετά από τα θέματα που είχαμε σε προηγούμενους αγώνες».  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η τελευταία φορά που η Red Bull σημείωσε το 1-2 στο βάθρο ήταν στο GP Μαλαισίας το 2016. Επόμενος αγώνας της Formula 1  είναι το Grand Prix Μαϊάμι στις 6-8 Μαΐου. 

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles