spot_img

MotoGP, Βαλένθια FP1: Ξεκίνησε με… ορέξεις ο Quartararo

Ο Fabio Quartararo της Yamaha ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 του MotoGP στη Βαλένθια, στην πίστα Ricardo Tormo.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix Βαλένθια, ο τελευταίος αγώνας του MotoGP στο 2022, για τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1. O Γάλλος σημείωσε το 1:31,399 και ήταν 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Μαρκ Μάρκεθ που ήταν στη 2η θέση. Μάλιστα ο πολυπρωταθλητής της Honda είχε πτώση στη στροφή 2 στο μέσον της διαδικασίας.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές μεταξύ αναβατών και κατασκευαστών, με 5 διαφορετικές μοτοσικλέτες να βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις. Ο Μπραντ Μπίντερ της KTM ήταν 3ος, ο Τζακ Μίλερ της Ducati ήταν 4ος, ενώ ο Άλεξ Ρινς της Suzuki ήταν στην 5η θέση στο FP1. Στην πρώτη 10άδα είδαμε και έκτο διαφορετικό κατασκευαστή, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia να είναι στην 9η θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Πέκο Μπανάια, ήταν μόλις 17ος στην κατάταξη, όντας 0,600 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον μεγάλο του αντίπαλο Κουαρταραρό. Συνολικά οι 21 πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο, κάτι που μας προϊδεάζει για ένα συναρπαστικό αγωνιστικό τριήμερο στη Βαλένθια.

Η δράση του μεγάλου τελικού του φετινού πρωταθλήματος θα συνεχιστεί στις 15:10 ώρα Ελλάδος με το FP2.

Αποτελέσματα FP1 MotoGP Βαλένθια

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles