spot_img

Νέο χειρουργείο για Marquez, άγνωστη η επιστροφή του

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, Marc Marquez, θα κάνει ακόμα μία εγχείρηση στο δεξί του χέρι μετά το GP Ιταλίας και το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καθόλου στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν να είναι ορατό.

Η Honda ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου μετά το τέλος των κατατακτηρίων του GP Ιταλίας, πως ο Marc Marquez θα μεταφερθεί στην Mayo Clinic στην πολιτεία Minnesota των ΗΠΑ μετά τον αγώνα στην πίστα του Mugello. Πρόκειται για το δεξί του χέρι, το οποίο και είχε σπάσει στο GP Ισπανίας του 2020, κάνοντας από τότε τρεις εγχειρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, ο Ισπανός αναβάτης εξακολουθούσε να δυσκολεύεται σε πολλές πίστες, ειδικότερα σε αυτές που είναι δεξιόστροφες και ασκούνταν μεγαλύτερες δυνάμεις στον δεξιό του ώμο. Παράλληλα, αναγκάζεται να περιορίσει το χρόνο που βρίσκεται στην πίστα στις ελεύθερες δοκιμές, ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Το κακό ξεκίνημα για τη Honda το 2022 οδήγησε τον Marc Marquez να πάρει από κοινού την απόφαση με την ομάδα του να εγκαταλείψει ουσιαστικά τις οποίες πιθανότητες έχει για Πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Σκοπός του είναι να κάνει μία ακόμα εγχείρηση στο δεξί του χέρι και να έχει όσο γίνεται περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να αναρρώσει κατάλληλα ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Ο επικεφαλής της Honda, Alberto Puig, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πότε ενημερώθηκε ο Marquez για την εγχείρηση και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Μετά από αναλύσεις με ιατρικό προσωπικό, με την ομάδα και, αφού συμβουλεύτηκε έναν άλλο γιατρό που συνδέεται με τους δικούς μας στην Ισπανία στην Mayo Clinic στην πόλη Rochester της πολιτείας Minnesota, επιτέλους χθες (Παρασκευή) ενημερωθήκαμε πως η εγχείρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αυτή μπορεί να γίνει αμέσως τώρα, καθώς το κόκαλο είναι έτοιμο. Στο παρελθόν δεν ήταν έτοιμο, ήταν πιο μαλακό και δεν μας συνιστούσαν να προχωρήσουμε με αυτή την ενέργεια».

Ο Marc Marquez στρέφεται ήδη στη σεζόν του 2023 στο MotoGP, γνωρίζοντας πως οι δυνατότητες της Honda είναι πολύ περιορισμένες για να καταφέρει κάτι αξιόλογο τη φετινή χρονιά.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles