spot_img

Νέος CEO της Williams o Jost Capito

Η Williams F1 ανακοίνωσε την πρόσληψη του άκρως πετυχημένου Jost Capito ως τον νέο της CEO, στην προσπάθεια ανάκαμψης της ομάδας.

Ο 62χρονος αποτέλεσε τον γκουρού πίσω από το πρόγραμμα της Volkswagen στο WRC, όπου κατέκτησε συνεχόμενους τίτλους από το 2013 ως το 2015. Ο Capito αποτέλεσε επίσης για ένα φεγγάρι επικεφαλής της McLaren. Όμως, η έλευση του Zak Brown και η αναδιοργάνωση του αγωνιστικού τμήματος τον έφερε εκτός ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Όταν η F1 αντιλαμβάνεται τη σκληρή πραγματικότητα

Έκτοτε επέστρεψε στην Volkwagen, η οποία όμως είχε αποχωρήσει από το WRC. Από το 2021 όμως, θα αναλάβει τα ηνία της Williams ως ο νέος CEO.

Αυτή είναι ακόμα μια κίνηση της Dorliton Capital, η οποία αγόρασε την ιστορική ομάδα της F1 από την οικογένεια Williams. Οι αναδιοργανώσεις είναι μέρος ενός προγράμματος, που θέτει ως στόχο την αγωνιστική αναγέννηση. Το 2020, η Williams τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς, στη χειρότερη σεζόν της στο σπορ. Μπορεί το μονοθέσιο της να μην ήταν το χειρότερο, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες είχε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Παράλληλα, η ομάδα ανακοίνωση την παραμονή του Simon Roberts ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Ο Βρετανός ανέλαβε τον ρόλο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και θα έχει τον Capito ως ανώτερό του από την επόμενη χρονιά. Πρόεδρος της ομάδας θα είναι ο Matthew Savage.

Όπως είναι αντιληπτό, η ομάδα βασίζει τις δυνατότητές της στο 2022 και όχι στο 2021. Η μεταβατική περίοδος έχει ως στόχο την οργάνωση του εσωτερικού της ομάδας και της βελτίωσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι κανονισμοί στη χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD όπως και το Budget Cap, θα αποτελέσουν σύμμαχο της Williams, με τον Jost Capito να είναι ο ενορχηστρωτής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον μεγάλο Τελικό του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles